Schrijf je in voor de voorjaarsklassieker Ronde van Noord-Holland

Op zaterdag 13 april 2019 vindt de 47e editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Deze voorjaarsklassieker is één van de oudste toertochten van Le Champion en is bij veel fietsers de favoriet. Het is één van de eerste Noord-Hollandse wielertochten van het nieuwe wielerseizoen. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Noord-Holland wat ben je mooi

Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie is het ieder jaar weer de moeite waard om deel te nemen aan de Ronde van Noord-Holland. Samen met vrijwilligers wordt ieder jaar het parcours met grote zorg uitgepijld. De routes kenmerken zich door de prachtige groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Daarnaast komen de deelnemers onderweg veel tulpenvelden tegen. Het is niet voor niks dat de Ronde van Noord-Holland al meer dan veertig jaar een succes is.

 

 

Verschillende afstanden en startlocaties

De Ronde van Noord-Holland kent vier verschillende afstanden, 40, 60, 110 en 160 kilometer. Alle afstanden kun je starten vanaf drie startlocaties: Alkmaar, Hoorn of Oostzaan. De routes 40 en 60 kilometer gaan langs de mooiste plekjes in de regio, binnendoorwegen en schilderachtige dorpjes. Bij de langste afstanden over 110 en 160 kilometer krijgen de echte fanatiekelingen meer uitdaging. De afstand is natuurlijk langer en de wind speelt een grotere factor. Op deze routes zie je de meest diverse kant van Noord-Holland, van plattelandsdorpjes tot aan de grote steden. De Ronde van Noord-Holland is geschikt voor iedereen. Kom op je racefiets, sportfiets, mountainbike of e-bike en geniet samen met je fietsvrienden van deze voorjaarsklassieker.

 

 

Fietsen voor het goede doel

De Hartstichting is sinds 2012 het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Ook dit jaar worden de vrijwillige donaties van de deelnemers besteed aan wetenschappelijk onderzoek om plotselinge hartstilstand te voorkomen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.