Inclusiviteit staat centraal in Amsterdam Art Weekend

Van 22 tot en met 25 november 2018 beleeft Amsterdam Art Weekend zijn zevende editie. In het kader van dit weekend organiseert Amsterdam Art dit jaar voor het eerst een conferentie. Hedendaagse kunstprofessionals en geïnteresseerden vanuit de hele wereld buigen zich op 22 november over een actueel thema binnen de kunstwereld. Tijdens deze eerste conferentie gaan internationale en lokale gasten met elkaar in gesprek over hoe de hedendaagse kunstwereld inclusiever kan worden.

Inclusiviteit komt niet alleen tijdens de conferentie aan bod; het thema houdt meerdere deelnemende kunstinstellingen bezig, waaronder Framer Framed, Prince Claus Fund Gallery, galerie Ron Mandos, GRIMM en puntWG. Andere highlights van het Amsterdam Art Weekend zijn de RijksakademieOPEN, Gallery Night op vrijdagavond en openingen in onder andere de Oude Kerk en Foam. Amsterdam Art Weekend presenteert kortom in dit laatste weekend van november op meer dan 50 locaties de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst.

Amsterdam Art x ArtReview Conference: Revising the past, Reimagining the future

Op donderdag 22 november van 9:30 – 17:00 uur vindt in De Nieuw Liefde de eerste Amsterdam Art x ArtReview Conference plaats. Het programma – met de titel Revising the past, Reimagining the future – bevat presentaties en debatten over het herschrijven van de kunstgeschiedenis, de toekomst van de kunstmarkt en de rol van de kunstenaar in de hedendaagse, snel veranderende samenleving. Amsterdam Art heeft, in samenwerking met het Britse kunstmagazine ArtReview, een bijzondere selectie sprekers uitgenodigd waaronder Valeria Napoleone, Imara Limon en Patricia Kaersenhout. Valeria Napoleone verzamelt alleen kunst van vrouwelijke kunstenaars, Imara Limon werkt als curator voor het Amsterdam Museum aan een onderzoek naar de volledige geschiedenis van Amsterdam en Patricia Kaersenhout onderzoekt als activist en beeldend kunstenaar de sociale onzichtbaarheid als gevolg van de Afrikaanse Diaspora. Voor belangstellenden is er ruimschoots gelegenheid om aan de debatten deel te nemen en zelf ook concrete oplossingen aan te dragen door middel van een inzending aan het onderdeel Open Stage.

 

 

Vier dagen hedendaagse kunst

Amsterdam Art Weekend biedt bezoekers vier dagen lang de kans de meest uiteenlopende, veelal kosteloze events en de nieuwste tentoonstellingen bij te wonen. De Rijksakademie van beeldende kunsten opent ook dit jaar weer tijdelijk haar deuren. Het Stedelijk Museum Amsterdam lanceert de tentoonstellingen Freedom of Movement – Municipal Art Acquisitions en Spirits of the Soil – Raquel van Haver. De Oude Kerk presenteert vanaf zaterdag 24 november nieuw werk van Janet Cardiff en George Bures Miller en op vrijdagavond houden 28 galeries op eigen locatie een feestelijke opening. Zo is er nieuw werk van Rory Pilgrim bij andriesse ∼ eyck galerie, van Micheal Riedel bij GRIMM, van David Claerbout in Annet Gelink Gallery, van Bryann Schutmaat bij Galerie Wouter van Leeuwen en van herman de vries bij BorzoGallery.

 

 

Gallery Night

Op vrijdagavond vindt de Gallery Night plaats. Op deze avond openen 28 galeries tegelijkertijd hun deuren. Nieuw dit jaar is de samenwerking met ODAM, de gallery take over van Stichting Stem van de Nacht. Deze organisatie gaat een aansluitend programma met muziek, performances en meer verzorgen. De hele avond is gratis toegankelijk voor publiek.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.