XL kunst in Bijlmerbajes tijdens derde editie BIG ART

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober vindt de derde editie van BIG ART plaats in de Bijlmerbajes in Amsterdam. Tijdens BIG ART is een deel van deze imponerende locatie een lang weekend toegankelijk voor het publiek, hierna gaat de ontwikkeling tot duurzame stadswijk van start. Verschillende ruimtes in het voormalige gevangenisterrein, in zijn geheel ruim 5000 vierkante meter, fungeren als podium voor tientallen XL kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen. Hiermee is dit de grootste editie tot nu toe. De objecten – een mix van sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en installaties – zijn zowel te kijk als te koop.

Ieder jaar betrekt BIG ART een andere spannende locatie en dankzij het toenemende aantal inzendingen van XL kunst groeit het pop-up kunstplatform flink. Deelnemende galeries van BIG ART 2018 zijn onder andere Ron Mandos, Livingstone gallery, Maurits van de Laar, galerie dudokdegroot en Rademakers Gallery. BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en directeur van designbeurs OBJECT. Ze stelde eerder grote interdisciplinaire tentoonstellingen samen zoals BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum) en PASTOE (Kunsthal).

 

 

De Bijlmerbajes

Tijdens BIG ART krijgen bezoekers onder meer toegang tot de 500 meter lange transportgang, verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals de gymzaal, en kunnen rondwandelen in de bekende ‘Kalverstraat’. Onder andere grote kunstinstallaties, tekeningen, sculpturen en beelden zijn hier tentoongesteld.

 

 

De Bijlmerbajes is sinds 1 maart eigendom van het consortium van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn. De komende jaren transformeert het terrein in een hoog tempo tot nieuwe energieneutrale stadswijk: het Bajes Kwartier. Met architectenbureau OMA en een groot aantal partners wordt er gewerkt aan de duurzame wijk van de toekomst. Vier gevangenistorens worden gesloopt, één wordt herbouwd en één getransformeerd tot ‘groene toren’, met een verticaal park en stadslandbouw. Het hoofdgebouw van de gevangenis wordt het designcluster: een plek voor kunstenaars van internationale allure.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.