Tiqets gaat technologie en internationale groei versnellen

Tiqets heeft een nieuwe investeringsronde opgehaald van $23 miljoen. Deze ronde, onder leiding van HPE Growth Capital en bestaande aandeelhouders, komt bovenop de US$17 mln Series B die het bedrijf in mei 2017 heeft opgehaald. Het nieuwe groeikapitaal stelt Tiqets in staat om zijn technologie verder door te ontwikkelen en internationale groei te versnellen.

Resultaten

Tiqets werd gelanceerd in 2015 met de missie om twee problemen op te lossen. Allereerst om het gebrek aan mogelijkheden voor consumenten om gemakkelijk, vertrouwd en last minute toegangskaarten voor musea en attracties te boeken en daarnaast om musea en attracties wereldwijd te helpen om een wereldwijd publiek te bereiken en meer rendement te halen uit haar bezoekers. Tiqets heeft sindsdien een leidende positie ingenomen in de markt (met een totale waarde van $160 miljard volgens Phocuswright*) met in het oog springende resultaten:

 • Tiqets heeft in minder dan vier jaar de mijlpaal van 7 miljoen verkochte tickets behaald
 • In augustus 2018 hebben 500.000 mensen geboekt via Tiqets
 • Tot op heden heeft Tiqets meer dan tweeduizend musea en attracties in 140 steden aangesloten (boekbaar in negen talen)
 • Tiqets heeft ‘s werelds hoogste ‘review’ score in de tours- en activiteiten markt met een 9.3 score op Trustpilot
 •  

  “Het bedrijf heeft een buitengewoon platform neergezet, inclusief unieke partnerships met de belangrijkste musea en attracties ter wereld. Tiqets heeft real-time verbindingen met deze partijen weten te bewerkstelligen, waardoor ze beschikken over sublieme dienstverlening”, zegt Simon Breakwell, mede-oprichter van Expedia en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Tiqets. “De groei van Tiqets is bewonderenswaardig. Door de focus op de kwaliteit van het product zijn ze in staat om zeer snel op te schalen met een beperkte behoefte aan groeikapitaal. Ik heb dan ook enorm respect voor hoe het team continu blijft innoveren en Tiqets tegelijkertijd exponentieel blijft groeien.”

   

   

  Door de real-time verbindingen kan Tiqets last-minute mobiele toegang garanderen. Aangezien 50% van de Tiqets reizigers boekt op de plek van bestemming, is het van levensbelang om technologie te bieden die toegangskaarten in real-time verzorgt zonder dat men hoeft te printen of nog lang in een rij hoeft te staan. Bedrijven zoals Veltra uit Japan en Google zien deze toegevoegde waarde en de hoge kwaliteit die Tiqets levert, wat resulteert in waardevolle en vaak exclusieve partnerships.

  “Tiqets heeft zeer veel geïnvesteerd in technologie de laatste jaren, en die investering betaalt zich nu terug. En we blijven innoveren om onze ‘mobiele experience’ te verbeteren, want maar liefst 70% van onze klanten boekt op mobiel,” zegt Luuc Elzinga, CEO van Tiqets.

  “Behalve met ons platform voor de consument, ondersteunen wij de musea en attracties met de beste oplossingen om de customer experience te verbeteren. Dat doen wij door hen van technologie te voorzien dat ervoor zorgt dat ook op hun eigen kanalen de conversie en de CLTV (Customer Lifetime Value) worden verhoogd”.

  Over Tiqets

  Tiqets’ missie is cultuur toegankelijker maken. Tiqets’ innovatieve platform stelt bezoekers in staat om op ieder moment toegangskaarten voor musea en attracties te vinden, te boeken en te gebruiken waardoor locaties hun omzet verhogen. Daarnaast helpt Tiqets zijn partners (musea en attracties) om een wereldwijd bereik te ontsluiten en om meer rendement te halen uit bezoekers.

  Het bedrijf is in 2014 opgericht in Amsterdam. Tiqets heeft kantoren in Amsterdam (HQ), Philadelphia, Bangkok, Parijs, Londen, Barcelona, Rome en Wenen. Tiqets is een “award-winning global ticketing platform” (Tech5 Awards winnaar in 2015 & 2016, Ticketing Business of the Year Award 2018).

   

   

  Tiqets’ non-executive board-leden zijn Jonne de Leeuw (HPE), Erik Kooistra (Investion) en Simon Breakwell (mede-oprichter van Expedia, voorheen non-executive board member bij Onefinestay en HomeAway.com, tegenwoordig CEO van The AA). Simon Breakwell is voorzitter van de Raad van Commissarissen sinds juni 2017.

  Over HPE Growth Capital

  HPE Growth Capital is een internationale private equity-maatschappij gericht op groeikapitaalinvesteringen in de technologiesector. HPE Growth Capital is opgericht in 2008 en heeft meer dan 450 miljoen euro aan gecommitteerd kapitaal, met kantoren in Amsterdam, San Francisco en Düsseldorf. HPE heeft uitgebreide ervaring met het beheren van en investeren in de technologiesector, alsmede een stevig netwerk in Europa en Silicon Valley. Zij richten zich op samenwerking met ervaren ondernemers en management-teams in diverse technologische segmenten die koplopers bouwen in hun markt.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.