Agenda NEMO Science Museum november

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hieronder volgt de agenda voor de maand november 2018.

KennisCafé – Een shot informatie

Wanneer: maandag 12 november
Tijd: 20.00 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: De Balie (let op: niet in NEMO)
Vaccinaties zorgen al een tijdje voor verhitte discussies. De verschillende feiten en fabels vliegen je constant om de oren. Maar hoe zit het nu écht? In KennisCafé spreekt wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout (de Volkskrant) met onder andere Daniëlle Zandbergen (hoofd medical affairs bij GSK) en Prof. dr. Willem van Eden (immunoloog en arts-microbioloog Universiteit van Utrecht). Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, NEMO en De Balie.

 

 

Kinderlezing – Hoe kun je zeldzame schatten bewaren?

Wanneer: zondag 18 november
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Sommige voorwerpen zou je graag lang willen bewaren, zoals mooie kleding of een belangrijk boek. Toch vergaat alles op den duur. Tijdens de Kinderlezing op zondag 18 november 2018 in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe kun je zeldzame schatten bewaren? Conserveringswetenschapper Maarten van Bommel vertelt over slimme manieren om oude voorwerpen tóch zo lang mogelijk in goede staat te bewaren. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Brein op beeld – The King’s Speech

Wanneer: dinsdag 27 november
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op drie dinsdagavonden in het najaar kunnen bezoekers samen met een topwetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Bekijk deze editie van Brein op Beeld de film The King’s Speech. Spreker Peter Hagoort (hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Radboud Universiteit, directeur van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en directeur van het Centre for Cognitive Neuroimaging van het Donders Institute) verzorgt een inleiding van de film.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.