Geen selfie maar een STOUTie in het Guinness Storehouse

Het Guinness Storehouse introduceert ‘The Guinness STOUTie’, de ultieme manier om je pint compleet eigen te maken. De ‘STOUTie’ werd 1 november gelanceerd ter gelegenheid van International Stout Day, een wereldwijde viering van deze bijzondere biersoort waar Guinness bekend om staat. Bezoekers die het Guinness Storehouse bezoeken kunnen genieten van een gepersonaliseerd pintje, een selfie op de bovenkant van de iconische zwart-witte stout.

International Stout Day

De lancering van de ‘STOUTie’ bij het Guinness Storehouse valt samen met de terugkeer van het International Stout Festival, een unieke vierdaagse ‘bierexperience’ die plaatsvindt van donderdag 1 november tot en met zondag 4 november. Naast dat de bezoekers één van de eersten zijn die een ‘STOUTie’ kunnen proberen, worden zij ook getrakteerd op een speciale line-up! Deze bevat gevarieerde en kleurrijke bierbelevenissen, stout-geïnspireerde gerechten in combinatie met bijpassende bieren en natuurlijk proeverijen van de geliefde stoutbieren. De Guinness-brouwers zullen ook een limited-edition onthullen, die tijdens het festival beschikbaar zal zijn in de St. James’s Gate Brewery.

 

 

STOUTie

Zoals het hoort bij innoveren, verlegt de ‘STOUTie’ grenzen en wordt er gebruik gemaakt van technologie om een natuurlijk moutextract op de schuimlaag van het Guinness-pintje toe te voegen en hiermee een gezicht te creëren. Het zwart-witte biertje biedt het perfecte canvas voor een selfie.

 

 

Stephen Kilcullen, Hoofd Kwaliteit & Meesterbrouwer: “Hier bij Guinness pionieren we graag als het gaat om innoveren en experimenten. Guinness Draft was het eerste bier dat stikstof gebruikte en we zijn erg trots om nu ook de ‘STOUTie’ te introduceren. Hiermee geniet je op een exclusieve manier van ons bier. De stikstofbellen zijn klein en vormen daardoor prachtige lagen van romige gladheid, hierdoor ontstaat een lang aanhoudende schuimkraag wat resulteert in de kenmerkende waterval van miljoenen bubbels die bekend staat als ‘surge and settle’. De iconische romige kop van Guinness is de perfecte canvas voor de STOUTie en waar anders zou je dit willen ervaren dan in het Guinness Storehouse?”

Ripples

‘STOUTies’ worden mede mogelijk gemaakt door de Ripples technologie, die de gepatenteerde 3D-printer mechanica combineert met Ink-Jet printen. De afbeeldingen worden afgedrukt op het bier met natuurlijk moutextract. Yossi Meshulam, CEO van Ripples: “Ripples biedt merken de mogelijkheid, gepersonaliseerde consumentenervaringen te maken door het afdrukken van afbeeldingen of foto-inhoud op drankjes met schuim. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Guinness voor The STOUTie-lancering: samen creëren we schuim om van te genieten in het Guinness Storehouse in Dublin.”

Exclusief verkrijgbaar bij het Guinness Storehouse, het STOUTie voor € 6,00. Open van 9.30 – 19.00 uur (laatste toegang om 17.00 uur), het speciale International Stout Festival-programma is inbegrepen in de toegangsprijs.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.