Guinness wereldrecord grootste Spritz gebroken op cruiseschip

Op 10 mei werd ’s werelds grootste Spritz ooit bereid, een record dat wordt bijgeschreven in het Guinness Book of Records. De cocktail van 1000 liter werd in 2 uur gemaakt en opgediend in een mega cocktailglas op het pooldek van het schip Costa Favolosa van het Italiaanse Costa Cruises.

De grootste Spritz ooit gemaakt

De grootste Spritz ooit gemaakt

Spritz is een typisch Italiaanse, heerlijk frisse ‘aperitivo’. De recordbrekende Spritz is exact volgens het originele recept gemaakt, waarbij alleen de hoeveelheden verschillen: 500 liter prosecco (ofwel 667 flessen), 333 liter Aperol en 167 liter mineraalwater. Verder werden nog 15 ijsklontjes van 18x20cm toegevoegd en werd het geheel afgemaakt met sinasappelschijfjes. Het populaire Italiaanse aperitief werd opgediend in een glas van anderhalve meter hoog en 1.3 meter breeed.

 

ZIE OOK: Costa op zoek naar zangtalent met The Voice of the Sea

 

Op het moment van de geslaagde recordpoging was het schip op weg van Barcelona naar Marseille. Er is geen betere plek denkbaar dan aan boord van het Italiaanse Costa, dat vaart onder Italiaanse vlag en op het gebied van kwaliteit, gastvrijheid, gastronomie en stijl het beste van Italië biedt. De 1000 liter Spritz is geserveerd aan de 3000 gasten aan boord van de Costa Favolosa waaronder 1500 reisagenten die deelnamen aan ‘Champions of the Seas’, een jaarlijks evenement voor verkooppartners van Costa.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.