Doe mee met de Reisfoto van het Jaar 2019

Dit weekend lanceert online reisplatform Getaway Travel in samenwerking met de Vakantiebeurs en Cathay Pacific Airways de Reisfoto van het Jaar-verkiezing. De maker van de mooiste (verre) reisfoto wint twee premium economy tickets naar Hong Kong en vliegt vervolgens door naar Australië. De winnaar zal bekendgemaakt worden op Photo Friday: op vrijdag 11 januari zullen de Vakantiebeurs en Getaway Travel bezoekers van de Vakantiebeurs 2019 inspireren met workshops en masterclasses op het gebied van reisfotografie.

Reisfoto van het Jaar

De Reisfoto van het Jaar-wedstrijd beleeft dit jaar haar derde editie. Aan de vorige editie deden meer dan 12.000 (amateur)fotografen mee en meer dan 60.000 reizigers brachten hun stem uit. Winnares Esmée van der Ven verliet de Jaarbeurs in Utrecht met twee tickets naar Nieuw-Zeeland.

De winnaar wordt bepaald door een vakjury van docenten van de Getaway Academy. De Getaway Academy is het opleidingsinstituut van Getaway Travel waarin semiprofessionele en amateur contentmakers opgeleid worden binnen de vakgebieden reisfotografie, reisvideo, travel bloggen en copywriting.

Photo Friday

De Reisfoto van het Jaar-verkiezing heeft een rechtstreekse verbinding met de Vakantiebeurs die van 10 tot en met 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt. Op Photo Friday geven de docenten van de Getaway Academy workshops en masterclasses. Op het programma staan onder meer workshops portretfotografie, wildlife fotografie en fotografie met je smartphone.

 

 

De genomineerde deelnemers zijn aanwezig bij de uitreiking van de reisfotowedstrijd. Hun foto’s worden besproken door de vakjury en uiteindelijk verlaat één winnaar de Vakantiebeurs met twee premium economy tickets richting Australië op zak.

Deelname is doneren – Jouw verre reis is meer waard dan je denkt

De deelnemers dragen met het inzenden van hun mooiste foto bij aan een groenere aarde. Hiermee genereren zij namelijk ‘groene schepjes’ die Getaway Travel vervolgens omzet in een donatie aan goededoelenorganisatie Justdiggit. Justdiggit ziet de oplossing van klimaatverandering in het vruchtbaar maken van droge stukken land, samen met de lokale bevolking.

Getaway Travel & Justdiggit

Online reisplatform Getaway travel en goededoelenorganisatie Justdiggit werken actief samen voor een groenere aarde. Getaway Travel is de organisatie achter dertien online reismagazines, waaronder Afrika, Amerika, Australie, Azie, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Op deze reiswebsites krijgen jaarlijks meer dan vier miljoen reizigers reisadvies om hun droomreis waar te maken. Getaway Travel doet graag iets terug voor de aarde.

 

 

Justdiggit zet zich in om stukken grond vruchtbaar te maken (en houden) in gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van burgers, landbouw, economische groei en hiermee dus ook de kwaliteit van leven. Justdiggit krijgt hierbij steun van ambassadeurs als Floortje Dessing, André Kuipers en Desmond Tutu. Door bij Getaway Travel beoordelingen en/of reviews van organisaties, bestemmingen en highlights achter te laten, spaar je automatisch voor groene schepjes. Getaway Travel zet deze schepjes vervolgens om in een donatie aan Justdiggit.

Vakantiebeurs 2019

Van 10 tot en met 13 januari 2019 komt de Vakantiebeurs terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. Op het reisevenement van het jaar worden bezoekers geïnspireerd door honderden reisaanbieders en ontdekken zij de meest uiteenlopende landen en culturen. Naast interessante presentaties en workshops, kunnen bezoekers deze editie deelnemen aan een fiets en wandelroute of een wijnroute. Zeilen, suppen of kajakken kan in de geheel vernieuwde Kamperen aan de Kust-zone waar reisliefhebbers in het reuzenrad een uniek uitzicht hebben over heel Zuid-Europa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.