Zwitserland trakteert op skipassen voor kinderen

Goed nieuws voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar: in 44 Zwitserse skigebieden maken zij kans op een gratis kinderskipas voor 6 dagen. Inschrijven is kosteloos en mogelijk tot en met 2 december 2018 via MySwitzerland. De gewonnen skipas kan gedurende het hele winterseizoen 2018-2019 gebruikt worden.

Ouders bepalen wintersporttraditie

“Met de campagne “Kids4Free” willen we meer jonge gezinnen aansporen om op wintersport te gaan”, zegt Yves Luetolf, directeur Zwitserland Toerisme Benelux. Hij refereert aan een recent onderzoek van Zwitserland Toerisme en de Universiteit van St. Gallen (HSG) , dat enkele kansen voor de wintersportsector onderscheidt: “Een daarvan is de rol van de ouders. Zij bepalen immers of hun kinderen wintersportliefhebbers worden en de wintersporttraditie op hun beurt doorgeven aan hun kinderen. Om hen te stimuleren de kinderen mee te nemen naar de Zwitserse sneeuw, verloten we de zesdaagse skipassen onder ouders van kinderen tot twaalf jaar. We willen zowel nieuwe gasten aantrekken als mensen die al eerder eens in Zwitserland hebben geskied. Daarnaast kunnen onze trouwe wintergasten uiteraard ook deelnemen aan de Kids4Free-campagne.”

 

 

Deelnemende skigebieden

Aan de Kids4Free-campagne doen 44 Zwitserse skigebieden mee, variërend in grootte en verdeeld over het hele land. Grote, gerenommeerde gebieden als Zermatt, Jungfrau Region, Adelboden-Lenk, Davos Klosters, Aletsch Arena en Laax bieden ieder honderden skipassen aan, evenals kleinere, bij Nederlanders geliefde bestemmingen als Bellwald, Grächen en Scuol. Een compleet overzicht is terug te vinden op de website.

 

 

Hoe de actie werkt

Wie in aanmerking wil komen voor de gratis skipas, meldt zich via drie stappen aan op de speciale campagnewebsite myswitzerland Deelnemers:
1. beantwoorden een meerkeuzevraag over hun eventuele wintersportervaring in Zwitserland
2. selecteren het door hen gewenste skigebied (deze keuze is definitief)
3. vullen het actieformulier in en klikken op ‘deelnemen’

Op 4 december 2018 vindt de verloting van de gratis kinderskipassen plaats in het hoofdkantoor van Zwitserland Toerisme in Zürich. Prijswinnaars krijgen tot 7 december bericht per e-mail. Een gezin kan maximaal één skipas winnen.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.