Bezoek GLOW Eindhoven 2018 Shadows & Light

Nog even en we gaan van start. Het thema van deze 13e editie van lichtkunstfestival GLOW Eindhoven is Shadows & Light. Met dit thema gaat GLOW 2018 op zoek naar dualiteit. Het spel tussen licht en donker vind je terug in de 32 lichtkunstprojecten in 4 verschillende categorieën; Groot Licht, Kunst Licht, Nieuw Licht en Groen Licht.

Deze projecten staan verspreid over de 5 km lange wandelroute door het centrum van Eindhoven. GLOW is gratis te bezoeken en vindt plaats van 10 t/m 17 november. Op zaterdag 10 november, om 18.30 uur, wordt GLOW Eindhoven officieel geopend door burgemeester John Jorritsma in het Philips Stadion. Na de opening volgt de première van de lichtshow ‘GAME:ON’.

Shadows & Light

‘Every picture has its shadows
And some source of light
Blindness, blindness and sight’

Zong Joni Mitchell in het nummer “Shadows and light”. Geen licht zonder schaduw, geen beeld zonder inhoud. In de praktijk gaat het niet alleen om de ultieme tegenstelling van zwart en wit, maar ook om veel en weinig, voor en achter, binnen en buiten, uitbundig en sober licht en schaduw. In de tegenstelling wordt het verhaal geboren, zonder contrast geen beleving. Dit thema is nadrukkelijk meegegeven aan de kunstenaars die de lichtprojecten maken voor GLOW 2018.

 

 

Openingsshow Philips Stadion

Ook de lichtshow van TWOFIFTYK heeft het thema verwerkt. Het wordt een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is, waarbij het hele stadion tot leven komt en een wedstrijd speelt tussen schaduw en licht: GAME:ON. De openingsshow is toegankelijk voor iedereen. Om verzekerd te zijn van een plek, kan je vooraf online een kaartje kopen via de GLOW website. Tickets zijn € 5 per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar € 1. Let op: aan de kassa kost een kaartje € 7,50. De GLOW route is zoals altijd gratis te bezoeken.

 

 

Nieuw: GLOW Fotowedstrijd

Voor het eerst organiseert GLOW een fotowedstrijd op Instagram tijdens het lichtfestival. Het lichtkunstwerk ‘Something Blue’ van lichtkunstenaar Kari Kola op het Pullman Eindhoven Cocagne hotel zal zichtbaar zijn tot maar liefst 2 kilometer hoog en 20 kilometer ver van Eindhoven. GLOW zoekt de meest spectaculaire foto vanaf de meest unieke locatie van waar ‘Something Blue’ is te zien. Wellicht vanuit het vliegtuig? Bezoekers kunnen deze foto delen op Instagram. De winnaar krijgt een podium op alle GLOW kanalen + een geheel verzorgd verblijf voor 2 personen bij Pullman Eindhoven Cocagne hotel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.