Bezoek het vernieuwde GLOW Eindhoven

Nog zes weken en dan start voor de 13e keer het internationale lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. We hebben het dit jaar makkelijker gemaakt voor onze bezoekers door de lichtprojecten op de route te filteren. Met vier kleuren geven we op de plattegrond de categorieën aan (Groot Licht, Nieuw Licht, Kunst Licht en Groen Licht).

Een extra handvat dus. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstzinnige projecten, verrast wilt worden door nieuwe lichttechnieken of juist omver geblazen wilt worden door spectaculaire projecties. Niet alleen de categorieën zijn nieuw, maar de hele website en vormgeving van GLOW Eindhoven zijn veranderd. Wat voor gevoel en beeld dit teweeg brengt, laten we zien in de nieuwe teaser van GLOW 2018. Last but not least start vandaag de early bird verkoop van de meest innovatieve stadion lichtshow ter wereld. De GLOW route met 35 lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland is zoals altijd gratis te bezoeken van 10 t/m 17 november 2018.

Groot Licht – het ultieme WOW effect

Met Groot Licht geven we de projecten aan die ook echt groots zijn, in omvang, in spektakel en in beleving. Een voorbeeld van Groot Licht dit jaar is de productie van de Portugese kunstenaarsgroep Ocubo Criativo op de Catharinakerk. Virtuele dansers zijn onderdeel van dit video-mapping project. De Catharinakerk is een jaarlijks terugkerende GLOW locatie en bij het publiek zeer geliefd. Ook de projectie op de Lichttoren van Jan Fabel en Dirk van Poppel wordt dit jaar groots. Zij zijn ook de makers van publieksfavoriet Blob the Bulb op GLOW 2017.

 

 

Kunst Licht – artistiek

Kunst Licht is de pure vorm van lichtkunst van waaruit GLOW is ontstaan. In het oorspronkelijke logo van GLOW in 2006 stonden letterlijk de waarden ‘light in art & architecture’. Dit zijn de lichtkunstwerken die in al hun eenvoud mooi zijn en verwonderen, met een bepaalde diepgang, esthetiek. Een mooi voorbeeld hiervan is de lichtinstallatie ‘Caleidoscope’ van Tamar Frank. In een ronddraaiend ritme creëren vier kolommen onder het viaduct Fellenoord een licht- en schaduwspel.

Groen Licht – maatschappelijk- en milieubewust

Dit zijn de projecten die gericht zijn op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk bewustzijn. Deze waarden zijn verwerkt in de lichtkunstprojecten. Dit jaar laten we dat onder andere zien in het project Light Market van Lucas Maassen en Margriet Craens.

 

 

Lichtshow Philips Stadion – start ticket verkoop

Het Philips Stadion, altijd levendig en indrukwekkend tijdens wedstrijden. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in het stadion als er niemand is? Als alles donker is en alles uit staat. Welke wedstrijd speelt het stadion dan? TWOFIFTYK brengt dit jaar een magisch schouwspel dat nooit eerder vertoond is, waarbij het stadion tot leven komt en een wedstrijd gaat spelen tussen schaduw en licht, tevens het thema van GLOW 2018. Een fantasievolle show waarbij techniek en muziek de overhand nemen en menselijke vormen aannemen. De ticket verkoop start vandaag met een early bird actie t/m 16 oktober.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.