Turkish Airlines krijgt nieuwe hub op Istanbul New Airport

Met de opening van Istanbul New Airport start een nieuw hoofdstuk in de Turkse luchtvaart. Deze grootste internationale hub ter wereld wordt de thuisbasis van Turkish Airlines en onderstreept het belang van Istanbul als reis- en luchtvaartcentrum. De luchthaven op het kruispunt van oost en west, biedt een enorm potentieel voor Turkish Airlines en gaat zodra het volledig operationeel is 200 miljoen passagiers per jaar verwerken.

Turkish Airlines

Sinds de opening op 29 oktober 2018 voert Turkish Airlines een beperkt aantal binnenlandse en internationale vluchten uit vanaf de nieuwe luchthaven, het vluchtschema vanaf Istanbul Atatürk Airport blijft vooralsnog ongewijzigd. Vanaf 31 december verhuist de airline al haar vluchten naar Istanbul New Airport.

Nieuw tijdperk

De openingsceremonie vond plaats op 29 oktober, de 95e verjaardag van de Republiek Turkije, en werd verricht door President Recep Tayyip Erdoğan. Passagiers op de eerste Turkish Airlines vluchten naar Istanbul New Airport ontvingen na aankomst een souvenirticket. De opening luidt een nieuw tijdperk in voor de dynamische airline die vliegt naar meer landen dan welke andere maatschappij ook. Met deze nieuw hub kan Turkish Airlines haar netwerk-uitbreidingscapaciteit verder vergroten met nieuwe routes en meer tijdsslots, waardoor meer passagiers en meer vracht kunnen worden vervoerd. In de woorden van M. İlker Aycı, Chairman of the Board en Executive Committee van Turkish Airlines: “Istanbul New Airport speelt een belangrijke rol in de groeistrategie van Turkish Airlines en biedt onze passagiers een naadloze ervaring, ongeacht of het om een binnenlandse of internationale vlucht gaat.”

 

 

Megaproject

Istanbul New Airport is een megaproject dat wordt gelanceerd in vier fasen, waarvan de laatste in 2028 wordt afgerond. Vanaf eind oktober vliegt Turkish Airlines vanaf de nieuwe luchthaven naar Ankara, Antalya, Izmir, Baku (Azerbeidzjan) en Ercan (Noord-Cyprus). Volgens de planning worden alle vluchten van Turkish Airlines op 31 december 2018 uitgevoerd vanaf Istanbul New Airport.

 

 

Het nieuwe complex beslaat een gebied van 76,5 km2 met zes start- en landingsbanen, vier terminals en 233 vliegtuig-opstelplaatsen. Met meer dan 500 check-in desks en 255.000 medewerkers is de totale capaciteit 200 miljoen passagiers per jaar. Istanbul New Airport wordt de grootste internationale hub ter wereld met kantoren, woningen, hotels, een gezondheidscentrum, kunst- en cultuurgebouwen, een winkelcentrum, designer outlet, EXPO-conventiecentrum en vergader- en trainingsfaciliteiten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.