Steeds meer passagiers kiezen voor Turkish Airlines

Turkish Airlines bereikte in september een bezettingsgraad van 83,4% voor passagiers. De hoeveelheid vracht steeg aanzienlijk met 22%. Ten opzichte van vorig jaar zijn het groeiend aantal passagiers, winst per kilometer en de bezettingsgraad (laadfactor) belangrijke indicatoren van de groei van Turkish Airlines.

Vervoerscijfers september 2018

 • De passagiersgroei bleef aanhouden in September, waardoor het totale aantal vervoerde passagiers steeg met één procent naar circa 7 miljoen passagiers en de bezettingsgraad steeg naar 83,4%.
 • In september 2018 steeg de totale bezettingsgraad met twee procent, de internationale bezettingsgraad met twee procent naar 83% en de binnenlandse bezettingsgraad met twee procent naar circa 87%.
 • De bezettingsgraad voor overstappende passagiers steeg met circa drie procent.
 • De hoeveelheid post en vracht bleef groeien en steeg met 22% in vergelijking tot dezelfde periode in 2017. De belangrijkste factoren van de groei in vracht en post zijn binnenlandse vluchten met een stijging van 48%, Noord-Amerika met een stijging van 32%, Afrika met een stijging van 23% en het Verre Oosten met een stijging van 20%.
 • In september liet Afrika een groei in bezettingsgraad zien van zeven procent terwijl Europa, binnenlandse vluchten en het Verre Oosten een totale groei in bezettingsgraad hadden van circa twee procent.
 •  

   

  Vervoerscijfers van januari-september 2018

 • In de periode januari-september was de stijging in vraag en het totale aantal passagiers respectievelijk 10% en 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het totale aantal passagiers bereikte 58 miljoen.
 •  

   

 • De totale bezettingsgraad in de periode januari-september steeg met drie procent naar 82%. Terwijl de internationale bezettingsgraad groeide met circa drie procent en 81% oversteeg, klom de binnenlandse bezettingsgraad met twee procent en kwam uit op meer dan 85%.
 • Zonder de overstappende passagiers meegerekend steeg het aantal internationale passagiers aanzienlijk met 13%.
 • De hoeveelheid vracht en post vervoerd in deze negen maanden steeg met 25% en bereikte de 1 miljoen ton.
 •  

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.