Op de motor door Denemarken in nieuw televisieprogramma

Sinds 20 oktober is Denemarken het decor van het nieuwe televisieprogramma “Ouwe Jongens Smørrebrød” van de nostalgische televisiezender ONS, waarin drie bekende televisiecoryfeeën – Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker op de motor stappen voor een roadtrip door Denemarken. Het resultaat: een reality reisprogramma vol sterke verhalen, openhartige gesprekken, prachtige landschappen en vooral ook veel humor.

“Ouwe Jongens Smørrebrød” is een reality reisprogramma waarin collega’s en goede vrienden Smid, Brandsteder en Bakker op de motor door Denemarken touren. De mannen doorkruisen het land van zuid naar noord. Van Seeland tot Jutland. Onderweg genieten zij van het prachtige landschap, maken zij kennis met typisch Deense gebruiken, zoals de bekende Deense lunch genaamd smørrebrød en hebben zij goede gesprekken over het leven, het ouder worden en wat dat met je doet. Zo leren zij Denemarken op een andere manier kennen: geen Kopenhagen met haar bekende highlights, maar een trip door alle minder bekende, maar minstens zo aantrekkelijke regio’s van het land.

Hygge en vrienschap

Het idee voor het programma ontstond bij Ernst Daniël Smid, die de wens had om samen met bevriende collega’s een roadtrip voor de camera te maken. De opnames in Denemarken zijn onlangs afgerond. De mannen hebben de reis ervaren als één grote ontdekkingstocht. Ernst Daniël Smid: ”Voor “Ouwe Jongens Smørrebrød” maakte ik een roadtrip met twee collega’s die ik graag nóg beter wilde leren kennen: Marco en Ron. Wat houdt hen bezig? Wie zijn ze? Denemarken is een land vol verrassingen. Met glooiende landschappen en lieflijke kleine rood en geel gekleurde kabouterhuisjes. De perfecte plek om in alle rust met een goed glas te kunnen ontspannen, reflecteren en ontdekken wie we nu eigenlijk zijn”.

 

 

Televisie blijft belangrijk voor bereiken oudere doelgroep

De productie van “Ouwe Jongens Smørrebrød” is tot stand gebracht door een intensieve samenwerking tussen marketing- en communicatiebureau Bureauvijftig, televisiezender ONS en VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken. Tel daarbij de krachten van Scandlines, Zero Motorcycles, Royal Talens, Isabella tenten en Route.nl enerzijds en de Deense partners anderzijds en het programma ‘Ouwe Jongens Smørrebrød’ was een feit. Bureauvijftig, ONS en VisitDenmark haken met het programma in op het feit dat er voor de vijftigplusser nog veel te weinig gedaan wordt in TV-land. De productie “Ouwe Jongens Smørrebrød” is speciaal voor deze doelgroep geproduceerd en is typisch een voorbeeld van ‘Slow TV’.

Mogelijkheid voor realiseren driejarige strategische samenwerking

Mette Rodenhuis-Carlsen, Market Director, VisitDenmark Nederland: “Wij hebben de vijftigplus doelgroep altijd al hoog in het vaandel staan. Sinds dit jaar hebben wij vanwege een aanpassing in onze strategie de mogelijkheid gekregen om deze doelgroep langdurig centraal te stellen. Hiervoor zijn wij op zoek gegaan naar strategische samenwerkingspartners die hetzelfde doel voor ogen hebben. Voor Denemarken zien wij dat met name de schouderseizoenen veel potentie bieden aan de vijftigplussers. Zijn het voornamelijk de gezinnen die in de meivakantie verantwoordelijk zijn voor de groei in aantal overnachtingen, zo zijn de stellen reizend zonder kinderen dit voor de maanden juni en september. Om in de komende drie jaar een zo groot mogelijke groei te realiseren buiten het hoogseizoen, richten wij onze pijlen daarom niet alleen op gezinnen, maar ook op stellen reizend zonder kinderen.”

 

 

Meer informatie

De serie “Ouwe Jongens Smørrebrød” is geproduceerd door Just Productions. Naast verschillende Nederlandse bioscoopproducties en tv-producties, produceert Just Productions ook dit nieuwe format voor ONS.

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie (ZIGGO 50, KPN 89 en Caiway 50). Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series zoals Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen?, Oh Moeder wat is het Heet en The Onedin Line. ONS is beschikbaar voor ca. 5 miljoen huishoudens.

“Ouwe Jongens Smørrebrød” is te zien bij ONS vanaf 20 oktober, iedere zaterdag om 22:30 uur. Met een herhaling op zondag 21 oktober om 12.30 en 15.30 uur en donderdag 25 oktober om 17:00 uur. donderdag om 17:00 uur. ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van ZIGGO en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.