Ervaar deze winter het ultieme noorderlicht met Icelandair

Voor veel reizigers staat het ervaren van het overweldigende noorderlicht op de ultieme travel bucketlist. Deze winter zet Icelandair de fabels en feiten over Aurora Borealis op een rijtje, en kunnen passagiers het noorderlicht leren spotten met insider tips van Icelandair gezagvoerder Sigríður Einarsdóttir.

Het noorderlicht is een grillig natuurverschijnsel, en je hebt nooit de garantie dat je het tijdens je reis kunt zien. Maar met ruim 34 jaar aan reiservaring door de arctische winter, deelt Sigríður Einarsdóttir haar ultieme tips om het noorderlicht vanaf de grond en vanuit de lucht te kunnen spotten. Het merendeel van de crew van Icelandair is local, en met deze ultieme IJslandse reistips wil de luchtvaartmaatschappij de geheimen van het ultieme winterwonderland spektakel delen.

Noorderlicht aan boord

Icelandair biedt reizigers aan boord van het Hekla Aurora toestel een unieke noorderlicht-ervaring. Het toestel is beschilderd in de kleuren van het noorderlicht en aan boord is er een noorderlicht LED-lichtshow. Reizigers die deze winter met Icelandair reizen maken dus ook aan boord kans op een magische reis naar IJsland en trans-Atlantische bestemmingen binnen het netwerk.

 

 

IJsland & beyond

In 2018 heeft Icelandair het aantal Noord-Amerikaanse bestemmingen uitgebreid met onder andere San Francisco, Baltimore, Dallas, Cleveland en Kansas. Op vluchten van Icelandair door de arctische lucht van IJsland naar Seattle, Anchorage, Vancouver en San Francisco hebben reizigers overigens de grootste kans om het noorderlicht tijdens de vlucht te ervaren!

Tips uit de cockpit

De tips van Icelandair gezagvoerder Sigríður Einarsdóttir voor het spotten van het noorderlicht:

 • Ga de natuur in: “Het is een misvatting dat er een specifieke plek is waar je het noorderlicht het beste kunt zien. Toch maak je de meeste kans in het binnenland van IJsland, weg van de drukte en het licht van de stad”
 • Vlieg zo hoog dat je het noorderlicht bijna kunt ‘aanraken’: De beste manier om bewolking geen spelbreker te laten zijn is om boven het wolkendek te vliegen te midden van het noorderlichtspel. Ik zie het noorderlicht regelmatig tijdens mijn vluchten, recent zelfs drie keer in vier dagen tijd, en het blijft keer op keer bijzonder. Aan boord van het Hekla Aurora toestel van Icelandair kun je binnen én wellicht buiten van deze magische ervaring genieten”
 • Goede timing is essentieel: “Ik raad reizigers aan om tegen eind november naar IJsland te reizen, rondom de kortste dag van het jaar. Tijdens de lange donkere dagen heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien”
 • Sky high: “Een van de meest bijzondere manieren om het noorderlicht te zien is dansend tussen de sterren. Vaak zijn de kleuren groen en geel, maar soms zijn er ook paarse lichten te zien: pure magie! Op zo’n moment is er niets beter dan achterover zitten en vanuit je vliegtuigstoel te genieten”
 • Check de weersvoorspelling: “Zoals het weer in IJsland, laat ook het noorderlicht zich moeilijk voorspellen. Toch zijn er weersomstandigheden die de kans om het noorderlicht te zien vergroten. Een goede app die real time weersomstandigheden deelt en niet alleen focust op de sterkte van het licht, maar ook op de kans op bewolking is essentieel”
 • Word een expert: “Begrijpen wat noorderlicht is, kan je helpen om het te spotten. Als je inzicht hebt in de activiteit van de zon, kun je zelf de kans op noorderlicht leren voorspellen”
 •  

   

  Reis deze winter met Icelandair het Noorderlicht tegemoet voor een ultieme reiservaring. Je vliegt deze winter al vanaf € 230,- naar IJsland in Economy Light. Voor de grootste kans op het spotten van noorderlicht tijdens je reis vlieg je met Icelandair vanaf € 435,- naar Seattle, vanaf € 480,- naar San Francisco of vanaf € 410 naar het Canadese Vancouver.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.