British Airways neemt mensen met beperking mee naar Noorderlicht

British Airways maakte afgelopen nacht een speciale Aerobility Aurora vlucht. Dit om op 30.000 voet het noorderlicht te bewonderen. Aerobility supporters, vrijwilligers en British Airways crew genoten van een spectaculaire avond met Tim Peake als gastheer. De Britse astronaut ging met 142 gelukkigen mee op de Aerobility Aurora vlucht die vanaf Gatwick richting het noorden vertrok om dit fenomenale natuurverschijnsel te bewonderen.

De A380

De A380

Genodigden

De genodigden begonnen de dag op Gatwick airport waar ze werden bijgepraat door Aurora expert en BBC ‘The Sky At Night’-presentator Pete Lawrence. Daarna vervolgde een lezing van speciale gast Tim Peake. Tegen de avond ging men aan boord de A320 en draaide het toestel 61 graden Noord richting de kust van de Shetland eilanden. Aan boord werden de Gasten via de intercom door Pete Lawrence vermaakt met informatie over sterrenstelsels en het gloeiende licht aan de horizon. Dit was gelukkig duidelijk zichtbaar door het raam.

 

 

Aerobility

Aerobility is een goed doel dat mensen met een beperking de kans biedt om te vliegen. Verder waren aan boord aanwezig: Mike Miller-Smith MBE, CEO van het goede doel, British Airways senior first officer en Aerobility Voorzitter Shona Bowman en first officer en Aerobility Ambassadeur Andy Robins. Captain Ian Mills, die de vlucht uitvoerde zei: “Om het noorderlicht te aanschouwen en tegelijkertijd zo’n fantastisch doel te ondersteunen is een bijzondere ervaring. British Airways is bijzonder trots om dit initiatief te ondersteunen en we zijn blij dat we mee hebben mogen werken aan het inzamelen van geld voor dit goede doel.”

 

 

Mike Miller-Smith MBE, CEO van Aerobility: “De Aerobility Aurora vlucht vergde veel werk en planning. Dankzij de hulp van BA was deze nacht een groot succes. Aerobility supporters en de British Airways crew waren fantastisch.” In 2012 deed Mike een speech tijdens een British Airways pilotenbijeenkomst over passagiers met een beperking. Dit had een flinke impact op veel van de aanwezige piloten. Vanaf dat moment groeide band met de luchtvaartmaatschappij en besloot BA in 2013 Aerobility te erkennen als een van de doelen die het ondersteunt. De luchtvaartmaatschappij doneer tickets en flightsim ervaringen om mensen met een beperking toch de sensatie van het vliegen mee te geven.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.