Kijk live naar de bekendmaking van de Libris Geschiedenis Prijs

Zondag 28 oktober zal juryvoorzitter Jeroen Dijsselbloem tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2018 bekendmaken.

De kanshebbers zijn:

 • Remieg Aerts, Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman (Uitgeverij Prometheus)
 • Piet Hagen, Koloniale oorlogen in Indonesië. Vijf eeuwen verzet tegen vreemde overheersing (De Arbeiderspers)
 • Frits van Oostrom, Nobel streven. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode (Uitgeverij Prometheus)
 • Hella en Sandra Rottenberg, De sigarenfabriek van Isay Rottenberg. De verborgen geschiedenis van een Joodse Amsterdammer in nazi-Duitsland (Atlas Contact)
 • Gabri van Tussenbroek, De toren van de Gouden Eeuw. Een Hollandse strijd tussen gulden en God (Uitgeverij Prometheus).
 •  

   

  Uitreiking

  Op zondagochtend 28 oktober 2018 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2018 uitgereikt door juryvoorzitter Jeroen Dijsselbloem tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Dit programma is van 10.00 – 12.00 uur te volgen op NPO Radio 1.

  Over de Prijs

  De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

  Jury 2018

  De jury van 2018 wordt gevormd door: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Olivier Hekster, hoogleraar Oude Geschiedenis en directeur van het Instituut voor Historische, Literaire en Culturele Studies; James Kennedy, hoogleraar Moderne Nederlandse Geschiedenis en decaan van het University College Utrecht; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant.

   

   

  Juryvoorzitter is dit jaar Jeroen Dijsselbloem, voormalig minister van Financiën en oud-voorzitter van de eurogroep.

  Samenwerking

  De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, 100 Libris-boekhandels, het Nederlands Openluchtmuseum, de VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.