Tunesië is de ideale citybreak voor komende winter

Op nog geen 3 uur vliegen land je in het 3500 jaar oude Tunis in een compleet andere wereld. Met als kloppend hart de geuren en kleuren van de bruisende medina. Een tijdreis naar het antieke Carthago en Romeinse mozaieken om tot rust te komen aan de diepblauwe Middellandse Zee. 8 highlights van een anders-dan-anders citytrip

Medina en de Al-Zaytuna moskee

Een Tunis-avontuur start in het kloppende en historische hart: de Medina. Een bruisend bolwerk met een wirwar aan steegjes, souks, pleinen en moskeeën. Hoogtepunt is de Al-Zaytuna moskee (698 na Christus), de grootste moskee van de stad gebouwd met 184 antieke zuilen uit het oude Carthago. De gebedsruimte is gesloten voor niet-moslimbezoekers, maar de binnenplaats is wel te bewonderen. Ook vanaf het terras van Café Cultural El Ali heb je een fraai uitzicht op de moskee en je maakt er kennis met de Tunesische keuken.

Nationaal museum Bardo

Le Bardo is vermaard. Vanwege de beste (Romeinse) mozaïekkunstcollectie in de wereld en het Tunesisch erfgoed dat je er bewondert. Dwaal door de Sousse Room of Dougga Room voor de mooiste exemplaren. En kom tegelijkertijd meer te weten over de geschiedenis van Tunis en Tunesië, aan de hand van onder meer islamitische architectuurobjecten.

 

 

Parc du Belvedère en moderne kunst

Wissel antieke kunst af met moderne Tunesische werken in het Museum of Modern Art dat bij het Parc du Belvedère hoort. Een groot, groen park dat zorgt voor de nodige schaduw en een fijne hideaway is, weg van de stadse drukte. In het park vind je ook nog een kleine dierentuin.

Shoppen in souks

Kleden, aardewerk, kruiden, parfums, interieuraccessoires. In Tunis kun je goed shoppen en dan vooral in de souks rond de Zita moskee. De smalle straten zijn gevuld met kleine, ambachtelijke winkels en boetieks. Erg leuk vooral om te kijken is de Souk des Chechias waar traditionele rode Tunesische hoofddeksels met de hand worden gemaakt. Voor een lekkere geur is er de Souk el Attarine met louter parfummakers en als vrouw kun je een kijkje nemen bij de Souk des Femmes. Proef en ruik tot slot de Tunesische eetcultuur op de Marché Centrale, voor groente, fruit, kruiden en vis.

Ville Nouvelle: het moderne Tunis

Tijdens de Franse koloniale periode – daarom is het Frans een voertaal werd de basis gelegd voor het moderne Tunis: la Ville Nouvelle. Met als levensader de Avenue Habib Bourguiba, een brede avenue met Europees aandoende gebouwen en St. Pauls Cathedral. Een klokkentoren op het kruispunt van Avenue Mohammed V en Place d’Afrique staat symbool voor Tunesië’s moderne periode.

 

 

Fietsen door Tunis, Carthago en Sidi Bou Said

Eenmaal in Tunis mag je Carthago en Sidi Bou Said niet missen. Het antieke Carthago was ooit de welvarende stad van de Feniciërs aan de Golf van Tunis. Met nu nog indrukwekkende ruïnes en de Thermen van Antoninus als getuigen. Hier kun je naartoe wandelen, de Metro Lèger van Tunis gebruiken of op de fiets stappen. Op eigen houtje of met een gids, bijvoorbeeld bij Le Lemon Tour. Zij nemen je ook mee naar het zeer fotogenieke Sidi Bou Said, net buiten Tunis. Dit schilderachtige dorp is een aaneenschakeling van wit-blauw geschilderde huisjes, sluip-door-kruip-door straatjes, souvenirshops en charmante pleinen.

De Tunesische keuken ontdekken

De Tunesische keuken is rijk aan smaken, geuren en kleuren met veel couscous, salades, gekruid vlees en vis. Echt traditioneel Tunesisch eet je onder meer bij Le Mahdaoui in de Medina en bij Restaurant Darna. Wie bij La Goulette, het gebied rondom de haven, wil eten, zet koers naar Bohëme La Goulette, een populaire bistrot met Tunesische gerechten in een modern jasje op het menu én zeezicht. Voor een gezond ontbijt, dito lunch en verse sappen is Ivy Coffee shop & restaurant in de stad Marsa, 15 km vanaf Tunis, een aanrader. Dat laatste te combineren met een strandmiddag op La Marsa Beach!

Van Airbnb tot sterrenhotel: overnachten in Tunis

Van bijzondere Airbnb-adressen, homestays tot sterrenhotels. Tunis heeft een breed accommodatieaanbod. Wie luxe wil slapen in het hart van de Medina, kiest voor het vijfsterren Palais Bayram of voor het zeer fraaie Dar el Jeld, hotel & spa. Ook middenin de Medina en in een 18e-eeuws paleis, maar dan van een familie en een stuk goedkoper, ligt deze Airbnb. Een andere optie, iets verder weg is Villa Didon bij de oude stad Carthago, een trendy design boutique hotel met spa en uitstekend restaurant bovenop de heuvel van Byrsa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.