Het beroemdste vliegtuig uit de luchtvaarthistorie is geland in Madurodam

Het beroemdste vliegtuig uit de luchtvaarthistorie is geland in Den Haag. Vandaag arriveerde een DC-3, in de volksmond ook wel bekend als Dakota, op Madurodam. Het vliegtuig, dat na een zeereis vanuit Jacksonville (Florida/US) via Antwerpen vandaag naar Den Haag werd vervoerd, speelt de hoofdrol in de zesde indoorattractie van Madurodam, welke volgend jaar opengaat. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het themapark in schaal 1:1 een attractie bouwt.

De Dakota wordt gezien als een ware ‘gamechanger’ in de geschiedenis van de luchtvaart. Wereldwijd en vooral ook in Nederland. Het is niet alleen het meest geliefde, maar ook het meest gebouwde vliegtuig uit de luchtvaarthistorie. De Haagse attractie is trots dat zij een toestel heeft bemachtigd en daarmee een exemplaar kan toevoegen aan het handjevol Dakota’s in Nederland.

 

 

Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam: “Wereldwijd zijn er naar schatting nog maar 400 Dakota’s in de lucht. Zodra een DC-3 stopt met vliegen, wordt deze direct opgekocht door handelaren, vaak om tot luxueus privévliegtuig om te bouwen. Dat wij een exemplaar kunnen toevoegen aan Madurodam is bijzonder en uniek. Naar verwachting zal dit namelijk een van de laatste exemplaren zijn met bestemming Nederland.”

 

 

Madurodam geeft nog geen verdere details over het verhaal dat bezoekers gaan beleven in de Dakota. Aalders: “We kunnen alleen zeggen dat we iets groots gaan doen en dat Nederland straks niet om het vliegtuig heen kan. Maar voor nu laten we dit prachtige vliegtuig nog even voor zichzelf spreken.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.