Bezoek Londen als Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen deze week een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth II wordt het Nederlandse koningspaar op 23 en 24 oktober in Londen ontvangen. We laten je vast zien welke plekken de Nederlandse royals tijdens hun reis naar het Verenigd Koninkrijk aandoen en hoe je deze highlights van de Britse hoofdstad zelf kunt bezoeken.

Horse Guards Parade

Het staatsbezoek begint op dinsdagochtend met een ceremonie op Horse Guards Parade, waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II. De “Changing of the Guards” vindt hier dagelijks plaats. Tijdens een 25 minuten durende ceremonie marcheren de lijfwachten van de Koningin van Hyde Park Corner, via Constitution Hill en The Mall naar de Horse Guards Parade. In de maanden mei, juni en juli is deze ceremonie iedere dag om klokslag 11:00 uur gratis bij te wonen, de rest van het jaar om de dag.

 

 

Buckingham Palace

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Londen is Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin. Het paleis werd in 1703 gebouwd voor John Sheffield en doet sinds 1837 dienst als woning voor de Koninklijke familie. In de maanden augustus en september is een deel van het gebouw open voor het publiek. Je kunt dan onder andere de rijk gedecoreerde State Rooms, de paleistuin en de vele topstukken uit de Royal Collection bewonderen.

 

 

Willem-Alexander en Máxima zullen na een lunch een bezoek brengen aan de Picture Gallery van het paleis, waar het koningspaar werken te zien krijgt die gerelateerd zijn aan Nederland. De collectie bevat schilderijen van onder anderen Rembrandt, Vermeer, Albert Cuyp en Van de Velde.

Westminster Abbey

Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een bezoek aan Westminster Abbey, de bekendste kerk van het Verenigd koninkrijk. Deze oeroude abdij staat al meer dan 1000 jaar in het hart van de Londen. Het is de plek waar alle vorstelijke huwelijken, kroningen, begrafenissen en andere rituelen worden voltrokken

Westminster Abbey, UK

Westminster Abbey, UK


Tijdens een rondleiding zie je onder andere de laatste rustplaatsen van beroemde Britten zoals Elizabeth I, Charles Darwin en Charles Dickens. Je kunt zelfs op de plek staan waar Prince William en Kate Middleton elkaar het jawoord gaven. In Westminster Abbey leggen de koning en koningin een krans bij het graf van de onbekende soldaat en krijgen een rondleiding langs de graven van de Nederlandse koning-stadhouder Willem III en zijn Britse echtgenote Mary.

Houses of Parliament

Een van de meest iconische gebouwen van Londen: de Houses of Parliament. Ze staan groots en trots, uitkijkend over het water aan de noordelijke oever van de Theems. In de parlementsgebouwen, ook wel Palace of Westminster genoemd, zetelen zowel het Hogerhuis als het Lagerhuis Het is mogelijk een rondleiding te krijgen en ook de geschiedenis en grandeur van binnen te bekijken. Minstens net zo beroemd is de naastgelegen kloktoren, beter bekend als de Big Ben, welke momenteel in de steigers staat. De Koning geeft dinsdag een toespraak in het Britse Parlement en spreekt kort met enkele parlementariërs. Meer info over tours door Houses of Parliament.

De leukste hotspots in Londen in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Londen. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Downing Street

De meest gefotografeerde deur van Londen en het beroemdste adres in Groot-Brittannië vind je op 10 Downing Street. Sinds 1735 is dit adres de officiële ambtswoning van de Britse premier. Achter de beroemde zwarte deur zijn de afgelopen 277 jaar vele belangrijke beslissingen genomen. Het pand is niet geopend voor het publiek, maar toeristen kunnen een blik op de ambstwoning werpen vanachter het hek. Het adres is centraal gelegen in Londen aan het schitterende St. James Park. Er liggen veel andere bekende bezienswaardigheden in de buurt waaronder Buckingham Palace en de Big Ben. Willem-Alexander en Máxima zullen hier lunchen met de Britse premier Theresa May.

Brixton

Op 15 minuten ten zuiden vanaf centraal Londen ligt het bruisende en cultureel diverse Brixton. In deze wijk wonen veel immigranten uit Afrika en het Caribisch gebied, wat je direct terugziet in vele exotische restaurants, kleurrijke winkels en het geluid van straatmuzikanten. In deze buurt kun je heerlijk eten en proef je smaken uit alle hoeken van de wereld van Jamaica tot Pakistan. Brixton is zo uniek dat ze er zelfs een eigen munteenheid hebben: de Brixton Pound.

 

Tip! Profiteer van gratis toegang tot 80 attracties, tours en musea, waaronder de Tower of London, Westminster Abbey, de London Bridge, The View from The Shard en meer met de London Pass.

 

Niet te missen zijn de winkels op Electric Avenue en Brixton Village, een veelzijdige mix van traditionele vishandels, groentezaken, gadgetwinkels en trendy eettentjes. Een andere aanrader is Pop Brixton, een gemeenschapsproject met trendy pop-up winkels en restaurants. Het Koninklijk Paar brengt een bezoek om te zien hoe lokale werkgelegenheid, training en ondernemerschap hier samenkomen. Het nachtleven van Brixton speelt zich af rondom Brockwell Park en natuurlijk bij de Brixton Academy, de meeste geliefde ‘music venue’ van Londen. www.popbrixton.org

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.