Nieuwe bagageregels voor Wizz Air

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa, kondigt vandaag een nieuw, transparant bagagebeleid aan, dat het instappen van passagiers zal vergemakkelijken. Vanaf 1 november 2018 mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine.

Uit statistieken van de luchtvaartmaatschappij blijkt dat meer dan 10.000 vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage. De gemiddelde verblijfsduur op een bestemming nam de voorbije vijf jaar voortdurend af. Eén WIZZ-passagier op drie boekt een reis van drie dagen of minder. Als gevolg van deze kortere reizen, nemen de WIZZ-klanten minder bagage mee. Eén passagier op drie checkte een reiskoffer in en slechts één passagier op zeven neemt een reistrolley mee aan boord.

Vanaf 1 november mag elke passagier één handbagage (40x30x20 cm) gratis aan boord te brengen. Passagiers die WIZZ Priority kopen, mogen ook een reistrolley (55x40x23 cm) in de cabine meenemen. Op basis van feedback van klanten en de veranderende reisgewoonten, heeft Wizz Air een ingecheckte tas van 10 kg ingevoerd voor een comfortabele reiservaring met prijzen vanaf € 7.

 

 

Het nieuwe bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij biedt keuze voor onze passagiers, omdat WIZZ-klanten op basis van hun individuele voorkeuren kunnen kiezen uit meer dan 50 handbagage- en ingecheckte bagage-mogelijkheden.

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer van Wizz Air, zei:

“Passagiers willen niet-gebundelde producten en dat is net de essentie van het Ultra Low Cost-model dat ook Wizz Air toepast. We willen onze klanten de laagst mogelijke tarieven aanbieden, evenals een transparante prijsstructuur. Door producten en diensten apart aan te bieden, maakt Wizz Air het reizen democratischer en betaalt de klant enkel wat hij echt nodig heeft.”

Slimme passagiers die voor ‘WIZZ Priority’ kiezen, mogen een handbagage (40x30x20 cm) en een reistrolley (55x40x23 cm) gratis aan boord meenemen, en hebben ook recht op check-in en instappen met voorrang vanaf € 5.

Boekingen zonder WIZZ Priority die vóór 10 oktober zijn gemaakt voor vliegreizen na 1 november 2018, worden geüpgraded met een gratis ingecheckte tas van 10 kg, terwijl reserveringen met ingecheckte bagage geüpgraded worden met WIZZ Priority.

 

 

Wizz Air is ervan overtuigd dat dit nieuwe, transparante bagagebeleid zal bijdragen tot meer comfort en sneller instappen, een betere klantervaring en tegelijkertijd de stiptheid van de vluchten ten goede zal komen. Met de zekerheid dat een tas aan boord mag worden meegenomen en een ruimere selectie van bagagegrootte en -gewichtopties, kunnen klanten kiezen uit meer combinaties.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.