Een recordaantal passagiers voor Wizz Air in 2017

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa en 1 van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa, heeft in 2017 een recordaantal passagiers vervoert, nl. meer dan 28 miljoen passagiers, ruim 24% meer dan in 2016.

wizz-air-ambassadors

Vorig jaar werden ook 14 gloednieuwe vliegtuigen (13 Airbus A321’s en 1 Airbus A320) aan de vloot van Wizz Air toegevoegd, waardoor het totaal aantal vliegtuigen eind vorig jaar uitkwam op 88. Door de extra vliegtuigen nam ook het aantal directe banen bij de luchtvaartmaatschappij toe met 600. Wizz Air telt nu meer dan 3500 medewerkers op 27 luchthavens in 15 landen. Ook het routenetwerk van Wizz Air werd groter met zeven bijkomende luchthavens en meer dan 100 nieuwe routes. Het netwerk telt nu bijna 600 routes naar 145 bestemmingen in 44 landen.

Wizz Air in Belgie

In 2017 vervoerde Wizz Air meer dan 780.000 passagiers (+7%) op zijn lagetarievenroutes van en naar België. Vanaf de zomer van 2018 opent de luchtvaartmaatschappij de route tussen Charleroi en de Roemeense stad Sibiu. Met deze nieuwe route erbij, biedt Wizz Air op de routes van en naar België 900.000 stoelen te koop aan, die meer dan 580 lokale banen* in de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen. Wizz Air biedt nu vanuit Brussels South Charleroi Airport vluchten aan naar 9 bestemmingen in 16 landen.

 

 

Wizz Air in Nederland

In 2017 vlogen meer dan 1,3 miljoen reizigers op de Wizz Air-routes van en naar Nederland, goed voor een stijging van maar liefst 15 procent. Sinds juli van vorig jaar vliegt WIZZ ook tussen Eindhoven en Varna. Met de nieuwe route tussen Eindhoven en Iasi erbij, die vanaf juli 2018 wordt gevlogen, biedt Wizz Air dit jaar op de routes tussen Nederland en 21 bestemmingen in 9 landen meer dan 1,2 miljoen stoelen op te koop aan, die meer dan 1000 lokale banen* in de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen.

 

 

Een andere belangrijke mijlpaal vorig jaar was Wizz Airs grootste vliegtuigorder ooit voor de aankoop van 146 extra toestellen van de A320neo-reeks. Zodra de nieuwe overeenkomst bekrachtigd is door de aandeelhouders, moeten er nog in totaal 282 Airbus-toestellen geleverd worden. Hierdoor zal er tot eind 2026 een continue aanvoer zijn van vliegtuigen, die moeten dienen voor de vlootvernieuwing. Op die manier zal de vloot van WIZZ ook één van de jongste en meest efficiënte van Europa blijven.

Positieve reiservaring

Om de reiservaring van de klanten op een hoog peil te houden, mogen de Wizz-passagiers sinds enige tijd 50% meer handbagage aan boord nemen. Ook de website en de WIZZ-app werden gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarnaast werden een aantal innovatieve producten zoals Fare Lock en Flexible Travel Partner gelanceerd om aan de klanten meer flexibiliteit te bieden. József Váradi, CEO van Wizz Air, zei: “2017 was een heel belangrijk expansiejaar voor Wizz Air. We groeiden op alle vlakken en hebben WIZZ gepositioneerd als een van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen van Europa. Tegelijk werden de funderingen gelegd voor verdere groei in het komende decennium. Ons lowcostmodel heeft zich bewezen. Met onze goedgetrainde, klantgerichte crews, onze jonge vloot en onze uitstekende waar-voor-je-geld diensten bevinden wij ons nu in een uitstekende positie om de favoriete carrier te worden van de reizigers uit alle landen vanwaar we vliegen.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.