Waar gaan de letters van IAmsterdam heen?

Deze week maakte de gemeente Amsterdam bekend dat de iconische letters IAmsterdam van het Museumplein zullen verdwijnen. De vraag is echter: waar gaan de 10 metalen letters heen?

Weggooien is geen optie in een land waar we steeds meer aan het verduurzamen zijn. Madurodam biedt nu een voor alle partijen aantrekkelijke oplossing: ‘De letters horen op kruipafstand van het Rijksmuseum thuis. Door ze op het George Maduroplein in Den Haag te plaatsen kunnen we dat zo houden.”

 

 

“Gelukkig kunnen we 7 van de 10 letters hergebruiken. We hoeven slechts 3 individuele letters toe te voegen: DUO. In de werkplaatsen van Madurodam zijn de nieuwe letters alvast op maat gefiguurzaagd,” aldus een woordvoerder van Madurodam.

 

 

De Haagse publiekstrekker heeft door middel van een brief aan de Amsterdamse raad haar bijdrage aan de ambitie tot spreiding van toeristen kenbaar gemaakt. “We hopen dat we voor een symbolisch, bij onze kleine portemonnee passend, bedrag de letters over kunnen nemen.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.