Ontdek Denemarken per fiets via de vernieuwde Oostzeeroute

De langste officiële fietsroute van Denemarken, ook wel bekend als de Baltic Sea Route N8, heeft onlangs een upgrade ondergaan. Delen van de bestaande Oostzeeroute zijn omgeleid met als gevolg dat de fietsroute de vorm van een liggende acht heeft gekregen.

Fanø

Het historische plaatsje Svendborg is het middelpunt op de route. Er zijn nieuwe borden met het N8 symbool aangebracht en een interactieve kaart inspireert bezoekers over de verschillende bestemmingen onderweg aan de hand van korte videoclips.

Highlights langs de Deense kust

De vernieuwde Oostzeeroute is de langste nationale fietsroute van Denemarken met een afstand van 820 kilometer. Ten opzichte van de oude editie heeft de huidige route de herkenbare vorm van een liggende acht gekregen, met het historische plaatsje Svendborg als middelpunt. Alle borden met het N8 symbool zijn vervangen of aangevuld op de ontbrekende plekken. Delen van de route zijn daardoor omgeleid of hebben een andere routing gekregen. Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten wordt de Deense kustlijn op haar mooist getoond – van de witte krijtrotsen op Møn tot aan het pittoreske stadje Sønderborg in Zuid-Jutland. Onderweg veranderd het landschap van glooiende heuvels en bossen in landbouwgebieden en de vele zandstranden. De stadjes en dorpjes op de route, zoals Ærøskøbing en het romantische Troense met de zeventiende-eeuwse huisjes en kastelen, tonen nog het authentieke Denemarken. Culturele bezienswaardigheden zijn er eveneens in overvloed. Kasteel Koldinghus, dat zijn 750ste jubileum viert in 2018, heeft doorlopend prachtige collecties en in Kasteel Egeskov kunnen liefhebbers hun ogen de kost geven aan de vele honderden oldtimers die de collectie rijk is.

 

 

Kaarten online en in print

Speciaal voor dit project is een online platform gecreëerd met een interactieve kaart van de Oostzeeroute. Aanvullende informatie over de stops zijn door de samenwerkende gemeentes en bestemmingen op een digitale kaart verwerkt met video’s die de verschillende bestemmingen uitlichten. De influencers Travel Dudes hebben de hele route afgelegd en twaalf video’s met in totaal 40 minuten aan nieuw foto- en videomateriaal opgenomen voor dit online universum. De interactieve kaart is zowel in het Duits als Engels te vinden.
Liefhebbers van fysieke fietskaarten kunnen terecht bij Esterbauer (Bikeline). In 2018 is een nieuwe editie van de Oostzeeroute uitgegeven.

‘Find Your Way’ fietsproject

Om het fietstoerisme in Denemarken de komende jaren intensiever onder de aandacht te brengen bij de doelgroep 30 tot 65 jaar met een interesse in fietsvakanties, is in samenwerking met VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, een unieke strategische samenwerking tot stand gebracht tussen verschillende Deense bestemmingen en gemeentes.

 

 

Het fietsproject met als titel ‘Find Your Way’ had in eerste instantie de Duitse markt als focus, maar is inmiddels ook in andere landen uitgezet. De vernieuwing van de bestaande Oostzeeroute valt onder deze samenwerking, waarbij voor het eerst zowel Deense bestemmingen als gemeentes tot een gezamenlijk fietsproduct zijn gekomen.

Fanø

Omdat het fietsproject uit deze tweedeling bestaat, de algemene promotie van Denemarken als fietsbestemming en de vernieuwing van de Oostzeeroute, zijn ook de projectpartners binnen de trajecten anders samengesteld. Partners die vallen onder de algemene promotie van Denemarken als fietsbestemming zijn Destination Fyn, Destination Sønderjylland, Vestkystruten (DKNT), Hærvejen, VisitNordsjælland, Horsens, Dansk Cykelturisme en Aktiv Danmark. De Oostzeeroute wordt ondersteund door Destination Fyn, Destination Sønderjylland, Destination Sydsjælland&Møn, Business Lolland-Falster, Destination Vestsjælland, Destination Lillebælt, Dansk Cykelturisme, Vejdirektoratet. Het project heeft een looptijd van drie jaar. In 2019 zal de marketing worden uitgebreid en zal er meer worden geïnvesteerd in de promotie van Denemarken als fietsbestemming.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.