Meer passagiers voor KLM

KLM verwelkomde in de maand september 2,8% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In september was sprake van een lichte daling van de bezettingsgraad naar 89,7% (-0,4%-punt). Deze daling is het gevolg van een hogere capaciteit stoelkilometers (+2,0% ASK’s) ten opzichte van de vervoersgroei in passagierskilometers (+1,5% RPK’s).

De lichte daling was vooral het gevolg van een mix van effecten en een daling van de bezettingsgraad op Europa. Qua vervoer was er forse groei op Noord– en Zuid-Amerikaanse bestemmingen, terwijl de capaciteit en het vervoer op bestemmingen in Afrika en Azië afnamen.

 

Lees ook dit artikel: KLM zet in op Las Vegas

 

Bij KLM Cargo steeg de benuttingsgraad naar 66,4% (+1,3%-punt), omdat daar de capaciteit sterker daalde (-4,3% AFTK’s) dan het vervoer (-2,4% RFTK’s).

 

 

Transavia zag bij een vrijwel gelijkblijvende capaciteit, een stijging van het vervoer wat resulteerde in een stijging van de bezettingsgraad.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.