Cultuur, culinair, wintersport en actief vind je allemaal in de Aosta vallei

Valle d’Aosta is de kleinste regio van Italië, maar heeft heel wat te bieden! Het is dé bestemming voor bergliefhebbers, wintersporters, wandelaars en cultuurliefhebbers die allemaal één ding gemeen hebben: zij houden van lekker eten en drinken!

Vandaag de dag is de rijke historie in de hele regio terug te zien: struin door de Romeinse stad Aosta, bewonder de vele kastelen en forten, bezoek een museum èn proef de smaken van de regio. En dat alles tegen een adembenemend bergdecor!

Aosta leeft!

De stad Aosta wordt gekenmerkt door de diverse Romeinse overblijfselen; maar het is ook gewoon een gezellige hoofdstad waar je geniet van een drankje op één van de terrasjes of meer te weten komt over het rijke verleden tijdens een bezoek aan de kathedraal, het theater of het amfitheater.

 

 

Smaken van de vallei

Na een dag genieten van de prachtige omgeving, smaakt een lokale maaltijd extra lekker. De Valdostaanse keuken is rijk aan lokale producten als gedroogde vleeswaren, kastanjes, wild, appel, spek en kazen. Behalve wijn, gemaakt van druiven uit de hoogstgelegen wijngaarden van Europa, wordt er in deze regio ook grappa gemaakt; in de meest verrassende smaakvariaties. Een klein glaasje na een uitgebreid diner is een echte aanrader!

 

 

Wintersporten in Valle d’Aosta: verrassend rustig en verrassend betaalbaar!

De verschillende skigebieden in de Aosta vallei zijn nog niet erg bekend bij Nederlanders en dat is jammer, want de mogelijkheden zijn ongekend. Een goed voorbeeld hiervan is Breuil-Cervinia: De Matterhorn en de Mont Blanc zijn waarschijnlijk de meest iconische bergen van de Alpen. Aan de Italiaanse kant van de Matterhorn, die hier Cervino heet, ligt het schitterende skigebied Breuil-Cervinia. In een paar woorden: hoog, sneeuwzeker, enorm lange pistes, veel kilometers skiplezier, superrustig en verrassend goedkoop. Wintersport in Cervinia heeft beslist een wow-factor!.

Hiken in de schaduw van de mooiste bergtoppen van Europa

In Valle d’Aosta zijn onnoemelijk veel wandelroutes. Er zijn uitdagende tochten, naar gletsjers en door eeuwige sneeuw, maar ook de mogelijkheden voor gezinnen met kinderen zijn ongekend. Zij zullen vol bewondering opkijken naar de Matterhorn, de Mont Blanc, de Monte Rosa en andere Alpentoppen. Er is een groot netwerk van bewegwijzerde paden waardoor je vanuit elke vakantieplaats wandelingen kunt organiseren. Meerdaags wandelen met overnachting in berghutten of op aantrekkelijke kampeerterreinen is in Valle d’Aosta ook zeer populair.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.