Bezoek NEMO Science Museum gratis tijdens het Weekend van de Wetenschap

Wat gebeurt er met een ballon in stikstof? Waarom wordt iets bruin in de oven? En hoe hoog vliegt jouw bruisraket? Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 staat NEMO Science Museum geheel in het teken van chemie. Het museum is het hele weekend gratis toegankelijk.

NEMO; Exterieur

Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van spectaculaire demonstraties van onder andere de Scheikundejongens. NEMO is geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Er is geen ticket nodig in het weekend van 6 en 7 oktober 2018.

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap komen de Scheikundejongens naar NEMO. In een bijzondere show met demonstraties kom je meer te weten over scheikunde in de keuken. En in de demonstratie Wonder of Wetenschap ontdek je hoe wonderlijk wetenschap is met ijskoude en gloeiend hete experimenten. Ga vervolgens zelf aan de slag met proefjes in het laboratorium van NEMO, maak en lanceer een bruisraket of onderzoek zeepbellen.

Depot van NEMO in Amsterdam-Noord geopend

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is ook het, normaal gesproken gesloten, depot van NEMO in Amsterdam-Noord gratis toegankelijk voor bezoekers. Ontdek bijzondere apparaten, technologische innovaties en ervaar hoe het is om (veilig) onder hoogspanning te staan.

NEMO; Laboratorium

 

 

Over Weekend van de Wetenschap

In het eerste weekend van oktober gaat Nederland tijdens Weekend van de Wetenschap backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, musea en (onderzoeks-)instellingen om live wetenschap en technologie te beleven. Dit met één gezamenlijk doel: het belang van wetenschap en technologie te onderstrepen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

 

Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de meer dan 200 organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen. André Kuipers, Daan Roosegaarde en Eveline Crone zijn in 2018 de ambassadeurs.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.