Extra activiteiten in NEMO Science Museum

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hieronder volgt de agenda voor de maanden september tot en met november 2018.

Agenda september 2018

Wat: Kinderlezing – Hoe kan ik een miljoen winnen?
Wanneer: zondag 16 september
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Een hoofdprijs in de loterij, wie wil dat nou niet? Miljoenen mensen dromen van het winnen van een nieuwe auto, een fantastische reis of een grote geldprijs. Maar er kan maar één persoon winnen. Hoe groot is de kans dat je het winnende lot koopt eigenlijk? En wat is een kans precies? Tijdens de Kinderlezing op zondag 16 september 2018 in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe kan ik een miljoen winnen? Wiskundige Michel Mandjes (Universiteit van Amsterdam) vertelt over kansen en het in kaart brengen van onzekerheden. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Informatie en aanmelden via de website.

 

 

Agenda oktober 2018

Wat: Weekend van de Wetenschap in NEMO Science Museum
Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
Tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. NEMO staat het hele weekend in het teken van chemie. Wat gebeurt er met een ballon in stikstof? Hoe maak je patronen met geluid? Ontdek hoe wonderlijk wetenschap is in een spectaculaire demonstratie met ijskoude en gloeiend hete experimenten. De Scheikundejongens laten je in hun Science Show meer zien over scheikunde in de keuken. Waarom wordt iets bruin in de oven? Wat kun je allemaal doen met gist? Ga vervolgens zelf aan de slag: lanceer een bruistablet, onderzoek zeepbellen en doe scheikundige proefjes in het laboratorium.

 

 

Wat: Weekend van de Wetenschap in het depot van NEMO
Locatie: depot van NEMO, Strekkerweg 41, Amsterdam-Noord
Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
Weet je nog… de draaischijftelefoon van je oma of de oude lampenradio van de buurman? Achter de deuren van het, normaal gesproken gesloten depot van NEMO, vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Kom 6 en 7 oktober 2018 herinneringen ophalen in het depot in Amsterdam-Noord en verbaas je over voorwerpen als een stropdaspers en boterverwarmer. Ervaar tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator hoe het is om (veilig) onder 5 miljoen volt te staan, repareer een kapot apparaat in het repaircafé, doe mee aan de NEMO depot Quiz of beleef een eureka-moment bij de workshop Laat je lampje branden. Gratis entree.

Wat: Herfstvakantie in NEMO
Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
Van 13 oktober t/m 28 oktober 2018 kun je in NEMO Science Museum genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is in de herfstvakantie ook op maandag geopend. In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk ‘maken’ is. Maak een eigen tandwielconstructie of onderzoek je eigen vingerafdruk en DNA. In het laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met eigen experimenten en proefjes. De Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien.

Wat: Brein op beeld – The Matrix
Wanneer: dinsdag 30 oktober
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op drie dinsdagavonden in het najaar kunnen bezoekers samen met een topwetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Bekijk deze editie van Brein op Beeld de film The Matrix. Hoogleraar klinische psychopathologie Jan Dirk Blom (Universiteit Leiden) vertelt voorafgaand aan de film meer over het waarnemen (en construeren) van de werkelijkheid.

Agenda november 2018

Wat: Museumnacht in NEMO
Wanneer: zaterdag 3 november
Tijd: 19.00 – 02.00 uur
Voor wie: volwassenen
Tijdens Museumnacht op zaterdag 3 november 2018 staat alles in het teken van chemie! Schuif aan bij een chemische kookdemonstratie van Danny Dukers en zijn studenten van Hogeschool Leiden. Krijg de laatste chemische tips voor de beste biefstuk. Of ga in teams de strijd aan tijdens de Chemie Pubquiz. Sluit de avond al dansend af op de muziek van aromajockey Scentman en ontdek de invloed van geuren. Je kunt al om 19.00 uur terecht in NEMO voor een heerlijke daghap van 5 euro.

Wat: Kinderlezing – Hoe kun je zeldzame schatten bewaren?
Wanneer: zondag 18 november
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Sommige voorwerpen zou je graag lang willen bewaren, zoals mooie kleding of een belangrijk boek. Toch vergaat alles op den duur. Tijdens de Kinderlezing op zondag 18 november 2018 in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe kun je zeldzame schatten bewaren? Conserveringswetenschapper Maarten van Bommel vertelt over slimme manieren om oude voorwerpen tóch zo lang mogelijk in goede staat te bewaren. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

NEMO; Weekend van de Wetenschap, depot

Wat: Brein op beeld – Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Wanneer: dinsdag 27 november
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op drie dinsdagavonden in het najaar kunnen bezoekers samen met een topwetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Bekijk deze editie van Brein op Beeld de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Hoogleraar neurowetenschappen Cyriel Pennartz (Universiteit van Amsterdam) vertelt voor de film meer over het geheugen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.