De 4 leukste tips voor je bezoek aan Gouda deze herfstvakantie

Gek doen op het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag, speuren naar antiek en curiosa in historische Goudse Straatjes en een museumbezoek voor cultuurbarbaartjes. Gouda in de herfst(vakantie) valt in de smaak! Daarom: 4 warm aanbevolen tips voor de kaasstad op een presenteerblaadje.

Beleef middeleeuwse magie op Zotte Zaterdag

Het belooft een dol én leerzaam festivalavontuur te worden: Zotte Zaterdag in Gouda, op 20 oktober 2018. Wanneer kwakzalvers, zwaardvechters en mandenmakers én de Zotte Nar het verhaal vertellen van Gouda uit het jaar 1511. De tijd van kaasmakers, bierbrouwers en Lof der Zotheid, het baanbrekende boek van de briljante geleerde Erasmus; Gouda was zijn ‘home ground’. Het programma zit boordevol leuks! Luister naar zingende monniken in de Sint-Janskerk, geef elkaar het ja-woord op z’n Middeleeuws, zie hoe kaas in die tijd werd gemaakt, doorklief de Goudse grachten per trekschuit en koop ambachtelijke waar op de Coopwarenmarkt.

 

 

Leer Gouda als chocoladestad kennen

De kaas en stroopwafels zijn om je vingers bij af te likken. Maar, Gouda zet zichzelf ook op de kaart met chocolade. Dankzij Chocoladeatelier PUUR, Olala Chocola en chocoladelounge Legendary Gouda. Hotspots voor handgemaakte bonbons, slagroomtruffels (Olala), chocoladeworkshops en warme chocolademelk. Bij PUUR kies je zelfs uit 18 soorten pure chocolade die wegsmelten in warm, romig melkschuim. De chocolatiers van Legendary verrassen met echte ‘Handmade In Belgium’ pralines en een loungebar inclusief jazzmuziek en openhaard voor koudere najaarsdagen.

 

 

Wandel de Antiek- en curiosaroute door de Goudse Straatjes

Speur je graag naar antiek, brocante, oude kunst of vintage finds? Maak deze herfst een rondje door de historische binnenstad van Gouda! Met de vernieuwde Antiek- en curiosa shoppingroute uit de xplre Gouda app. Samengesteld door de antiek- en brocanteliefhebbers van Déjà Vu met maar liefst 17 stops. Bij een lijstenatelier, een Antiquariaat Boekhandel, fijne brocantewinkeltjes en een unieke Tegelwinkel. Slenter op je gemak door de Wilhelminastraat, de Naaierstraat en de Zeugstraat waar je op nummer 28 pauzeert bij koffiebar Hofje van Jongkind. De gratis xplre app is geschikt voor Apple, Android en Windows Phone.

Cool voor kids: Museum Gouda en LEGO-winkel

Kinderen cultuurbarbaartjes? Welnee. Neem ze mee op sleeptouw naar Museum Gouda voor een ontdekkingstocht en de kinderspeelkamer. Zeker in de herfstvakantie is er van alles te doen. Op Zotte Zaterdag staat de museumtuin van 13.30 tot 16.30 uur vol met middeleeuwse spellen. En, in de Museumkidsweek van 13 t/m 28 oktober 2018 zijn er workshops ‘Schilder een bloemenzee’ voor ouders & kids. Met alle tijd om ook de ‘Van Gaugain tot Toorop’-expositie te bewonderen. Nog meer cultuur? Maak een audiotour (vanaf 6 jaar) langs de beroemde Goudse Glazen in de Sint-Janskerk! Als dat toch niet helemaal je-van-het is, zet je koers naar de grootste LEGO-shop van Nederland op de Lange Tiendeweg en trakteer je ze op Goudse stroopwafels.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.