Dit zijn de 9 wereldsmaken van de Indiase keuken

India is het land van de curry’s, naanbrood, rijst, dal, chutney’s en chai thee. Een waar walhalla voor food lovers. Of je nu een vegetariër of een rasechte carnivoor bent. Daarom: tips van Jet Airways voor de beste Indiase food spots die je laten watertanden.

Feni likeur en food market in Goa

De keuken van de kleinste Indiase staat Goa kent wereldsmaken, naast veel Portugese invloeden. Dat proef je als de beste bij Mum’s Kitchen in Goa’s hoofdstad Panaji, ‘the ethnic cuisine movement’ zoals ze het zelf noemen. Ook leuk is de markt in Mapusa iedere vrijdag waar je homegrown food koopt. Als je houdt van de Aziatische keuken kijk dan eens bij Koi Asian Dining & Bar in Calangute. Het eten is er subliem en een typische feni-cashew likeur wordt er geschonken door de beste bartender in Goa.

 

 

Food bij Jet Airways: Thank God it’s Biryani!

De Indiase food experience start direct aan boord bij Jet Airways. Vliegpassagiers worden getrakteerd op een reis door de Indiase keuken, maar kunnen ook kiezen uit wereldgerechten. Vlieg je binnen India dan serveert de crew op veel vluchten Biryani’s met rijst en groenten. Van de Yakhni Pulao Biryani tot de Veg Mopla Biryani. En in de First Class worden allerhande eiergerechten vers aan boord bereid. Goed om te weten: alle verpakkingen van Jet Airways-maaltijden zijn eco-vriendelijk.

Seafood Mangalore style in Mumbai

In Mumbai komen alle geuren en smaken samen in traditionele restaurants, moderne cafés en street food stalletjes. Proef er seafood Mangalore style (curry) of de gerechtjes die horen bij Gujarati Thali. Voor street food zet je koers naar Chowpatty beach of Nariman Point voor een Paani Pur bij zonsondergang. Wil je dineren, dan is restaurant Khyber at Fort in het zuiden van de stad een aanrader. Voor een reis door de keuken van de Noordwest India met veel seafood, vegetarische gerechten en de lekkerste Keema Naan (naanbrood gevuld met lamsvlees).

Paradijs voor veggies in Ahmedabad

De stad Ahmedabad staat bekend als de plek voor vegetarische eters. Kies er uit Khakhras (crackers), Fafdas (populaire snack met curry) of Dhoklas (gemaakt met beslag van rijst en kikkererwten). De lekkerste eet je volgens locals bij de Gandi Soda Shop & Kathiyawadi Live Dhokla. Anders ga je naar de Municipal Market voor een traditionele Vada Pav (gefrituurde aardappel) bij Jai Bhavani.

Kebabs en een kookworkshop in Lucknow

Lucknow, de hoofdstad van de staat Uttar Pradesh, is de stad voor vleesliefhebbers. De kebabs zijn wereldberoemd; deze proef je onder meer in de drie vestigingen van Tunday Kababi. Tip! Extra leuk om met de Lucknow-keuken en Awadi-gerechten zoals kebabs en paan kennis te maken tijdens de kooklessen van chef Simi in haar huis in Sikander Bagh, Lucknow.

Street food walk in Delhi

Foodhoofstad van India heet Delhi ook wel. Dat ontdek je tijdens de Delhi Food Walks waarbij je proeft van authentieke Indiase bites en street food. Zo ga je voor chole bhature of aloo chaat (kruidige, gefrituurde aardappelen) naar de straatstalletjes van Chandni Chowk en de grootste kruidenmarkt ter wereld: Gadodia Market in Khari Baoli. Toch fine dining? Reserveer een tafeltje bij India Accent, een restaurant dat ook internationale vestigingen heeft en op nummer 1 staat in de TripAdvisor favorieten.

Dosa’s proeven in Bangalore

Food in IT- en Tuinstad Bangalore draait om de Karnataka-keuken en dosa’s, het gezonde antwoord op de Italiaanse pizza. Een aantal typische Bangalore-dosa’s zijn de Ghee Dosa of Palak Dosa; een rijstpannenkoek gemaakt met spinazie, belegd met onder andere tomaten, wortels en kruiden en geserveerd met chutney. Dosa eetcafés zijn overal te vinden; een tip is Hotel Janatha dat volgens velen de lekkerste ‘dosa’ serveert. De allerlekkerste Dosa met Ghee-variant komt uit de keuken van het iconische eetcafé Vidyarthi Bhavan.

 

 

Kerala-cuisine op een houseboat

Nog zo’n foodspot waar je iedere dag je vingers aflikt: het exotische Kerala en de havenstad Kochi. In Kochi eet je overal vers seafood, rechtstreeks van de vissers. Neem het sfeervolle The Drawing Room in Fort Kochi. Wie erop uittrekt met een houseboat cruise door de backwaters van Kerala, maakt al varend kennis met fish curry’s tijdens de lunch, rijstgerechten zoals Kerala Backwater rice, sambar (gestoofde groenten) en de beroemde Kerala chicken.

Thee drinken in Darjeeling

Oké, je kunt er goed momo’s, thukpa en vis eten, maar naar Darjeeling ga je vooral voor de wereldberoemde thee. Geen betere plek om de warme drank te drinken dan bij een historische Tea Estate met theeplantages en vaak ook een hotel. Neem de geweldige, intieme Glenburn Tea Estate uit 1859. Hier verblijf je omringd door de bergen van de Himalaya, kies je uit 8 koloniaal ingerichte kamers en geniet je dagelijks van theeproeverijen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.