Zo ga je Het Wad op zonder natte voeten te krijgen

Virtueel wadlopen? Dat kan vanaf woensdag 3 oktober aanstaande. Tijdens de Waddenmarkt op de Grote Markt in Groningen (van 10.00 tot 17.00 uur) vindt de lancering plaats van de eerste echte Virtual Reality Wadloop film. Het bedrijf Virtual Travel uit Houten heeft één van de waddentours van reisbureau Tour de Wadden vastgelegd op film in virtual reality.

Doel is om het Wad, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009, op ludieke wijze dichterbij de mensen te brengen. Potentiële wadlopers worden in 4 minuten meegenomen op een virtuele tocht van Stad naar Wad, waarna ze op de drooggevallen zeebodem stappen om zelf het magische Wad te ontdekken.

Virtual Reality

“Via Virtual Reality breng je dingen tot leven die normaal gesproken voor veel mensen onbekend zijn en daardoor onbereikbaar lijken”, aldus Rens Kalsbeek van Tour de Wadden. “Om meer mensen het Wad te leren kennen, hebben we samen met Virtual Travel het idee opgevat op deze VR presentatie te maken. Het is een prachtig middel het Wad te in al haar facetten te tonen. Met de intentie dat mensen uiteindelijk zelf het Waddengebied en de Waddenzee in levende lijve komen ontdekken”.

 

 

Geen natte voeten

De Oldtimer VW bus van Tour de Wadden is op 3 oktober het ‘podium’ van de VR film. Dit is ook de bus waar de wadlooptochten van stad naar Wad mee plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen plaatsnemen in het busje. Met de VR bril op, ‘rijden’ ze door het Groninger landschap naar het Wad waar het wadloopavontuur begint. Lopend door het slik en over drooggevallen zandbanken, kun je bijna de wind voelen, het Wad proeven en de zilte lucht ruiken. Welkom op het magische Wad! Totdat de deur van het busje weer opengaat en blijkt dat je je hartje centrum Groningen bevindt.

Kies je bestemming

“Het voordeel van VR is dat, waar je ook bent, je mensen mee kunt nemen naar een totaal andere wereld”, zegt Martijn de Jongh van Virtual Travel. “Een virtual reality film kan via een speciale bril bekeken worden waar je ook maar bent of dit nu het centrum van Groningen is of je eigen woonkamer.

 

 

Voor mensen die anders moeilijk op een bepaalde plek kunnen komen of eerst willen weten wat ze te wachten staat is dit een uitkomst. Zo zijn we bijvoorbeeld ook bezig met een film over Israël en Jordanië. Het is een vorm van verkennen en even ergens aan ‘proeven’. Dit zien we steeds meer in de reiswereld”.

Van harte welkom

De opnamen voor de VR film hebben augustus jl. reeds plaatsgevonden. “Dit uiteraard onder begeleiding van wadloopgidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen en met een geweldig team van figuranten,” vertelt Kalsbeek. “We hopen met zowel de Nederlandstalige als Engelstalig versie (nog in de maak) van de film een breed publiek te bereiken. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om woensdag het Wad alvast in de stad te komen verkennen”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.