Grootste vlieger en NK Kitesurfen maken 40e Vliegerfeest Scheveningen extra feestelijk

De lucht boven het Scheveningse strand kleurt op zaterdag 29 en zondag 30 september tot een vrolijk schouwspel. Zo’n 100 vliegeraars van over de hele wereld komen naar het grootste vliegerfestival van Nederland.

De jubileumeditie van het Vliegerfeest valt in het Feest aan Zee-jaar (200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen) en heeft daarom het thema Zeeaquarium, inclusief een extra feestelijk programma. Zo wordt de grootste monstervlieger van de wereld Megabyte opgelaten en daarnaast vindt op zee het NK Kitesurfen plaats. Een feestelijk dagje uit voor het hele gezin!

Programma Vliegerfeest

Ter hoogte van de Pier en het Kurhaus ligt het festivalterrein van Vliegerfeest Scheveningen. Rond het middaguur laten de vliegeraars hun kunst- en vliegwerk zien, de meeste vliegers met het zeeaquariumthema zoals kwallen, octopussen en kleurrijke vissen. Op beide dagen start om 15.00 uur het oplaten van de grootste Megabyte vlieger, maar liefst 66 meter lang, 25 meter breed en van 2000m2 stof. Zaterdagavond start om 20.00 uur de nachtvliegershow met duizenden lichtjes. Demonstraties van team ‘Lekker Windje’, Revolution Kites en Stephen Versteegh, de beste allround sportvliegeraar van Europa, zijn ook op het festival te zien. Op zee strijdt de Nederlandse top om de titel NK Kitesurfen.

 

 

Vlieger van Haagse kinderen

Dit voorjaar maakten honderden Haagse kinderen een stukje van een megavlieger tijdens workshops in de veertien vestigingen van Bibliotheek Den Haag. Deze wordt op zondagmiddag (tijd afhankelijk van wind) feestelijk opgelaten aan het strand.

 

 

De vlieger is enorm geworden! Zo komen alle Haagse kinderen in aanraking met strand en de zee, een doelstelling van Feest aan Zee.

Feest aan Zee

Vliegerfeest Scheveningen is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen. In 1818 bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.