Dit is de top 500 van beste eetervaringen ter wereld

Voor hun nieuwe boek Ultieme Culi-bestemmingen vroeg Lonely Planet ‘s werelds beste chef-koks, culinair journalisten en foodexperts naar hun favoriete en meest authentieke gastronomische ervaring en maakte hier een top 500 van. Dat resulteerde in een reis naar Mozambique voor piripiri-kip, een bezoek aan de Nieuw Zeelandse Wildfoods Festival en avondje in de pintxosbars van San Sebastian. Dit boek is een ware bucketlist voor fijnproevers en globetrotters. Ultieme Culi-bestemmingen verschijnt op 23 oktober.

Culinaire klassiekers

Culinaire klassiekers vinden vaak hun weg naar de menukaarten over de hele wereld. Sushi heeft inmiddels de wereld veroverd, maar de echte sushi-ervaring beleef je toch alleen in Tokyo. De culturele context maakt de gerechten extra bijzonder. Maar hoe kies je de ultieme gerechten en bijbehorende bestemmingen? Daar heeft Lonely Planet experts voor gevraagd. Van chef-koks als José Andrés tot culinair experts als Andrew Zimmern. Op basis van hun input is de lijst met 500 ultieme culi-bestemmingen tot stand gekomen.

 

 

In de top tien vind je veel snacks die je samen kunt delen. Zoals de pintxos in San Sebastian, dimsum in Hongkong en sushi in Japan. Samen genieten van lokale specialiteiten maakt de ervaring vaak nog intenser. In het boek een overzicht van de lekkerste gerechten en de beste plekjes waar je ze kunt eten. Dus pak je paspoort en vink alle culinaire creaties af op je reis langs de Ultieme culi-bestemmingen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.