Zesde Ambacht in Beeld Festival brengt inspirerend internationaal programma voor alle leeftijden

Op vrijdagavond 28 september zal het Ambacht in Beeld Festival 2018 feestelijk worden geopend in De Hallen in Amsterdam, door Wethouder van Cultuur van Amsterdam, mevrouw Touria Meliana.

Bezoek het Ambacht in Beeld Festival

het Ambacht in Beeld Festival 2018 wordt feestelijk. Tijdens de openingsavond staat de samenwerking met ambachtslieden uit Ramallah, partnerstad van Amsterdam, centraal. Festivaldirecteur Wendy van Wilgenburg is recentelijk naar Ramallah gereisd om kennis te maken met lokale ambachtslieden. Een aantal hiervan staat op het festival op zaterdag 29 en zondag 30 september om hun unieke ambachtelijke vakkennis met het publiek te delen in workshops en masterclasses. Een eeuwenoud en vermaard ambacht, parelmoer inleg, is bij ons nauwelijks bekend en nu op het festival te leren van de Palestijnse meester Johnny Hilal.

 

 

De key-note speech zal dit jaar verzorgd worden door de Britse fore-edge painter Martin Frost. Fore-edge painting is een uiterst bedreigd ambacht en Martin Frost is de enige persoon ter wereld die deze techniek professioneel beheerst. Hiermee heeft hij onder andere de titel Maker of the Year 2017 gekregen van de Britse Heritage Crafts Association en schonken grote media als BoredPanda en GreatBigStory aandacht aan het ambacht. Tijdens het festival geeft hij twee masterclasses.

Ook vertonen we de Spaanse documentaire The Time of the Luthiers, over de vermaarde Madrileense gitaarbouwer Felipe Conde. We sluiten het programma af met live muziek door ud speler Haytham Safia.

Pop-up store en toeristen kennis laten maken met ambachten

Nieuw dit jaar is de Ambacht in Beeld Pop-Up Store in samenwerking met The Maker Store in De Hallen in Amsterdam, waar tot en met het festival producten te koop zijn van deelnemende ambachtslieden.

 

 

Op vrijdag 28 september geeft Daan Wille, beter bekend als calligraffiti artiest Team Blazin een workshop Calligraffiti in de Iamsterdam Store op Centraal Station, om op deze manier het festival ook bij toeristen en Amsterdam bezoekers onder de aandacht te brengen.

Internationaal en voor iedereen

Het festival zelf heeft wederom bekende en minder bekende top-ambachtslieden uit binnen- en buitenland aan zich verbonden om hun meesterschap op een laagdrempelige manier met het publiek te delen: Angus McFadyen is een Britse zilversmid die beroemd is om zijn graveerkunst, Esmé Hofman heeft faam gemaakt met haar vlechttechnieken, Peter Thuring staat bekend om zijn houtsnijwerk, Marissa Oosterlee reist de hele wereld over met haar Airbrush paintings, Jasper Kuipers heeft awards gewonnen met zijn stop-motion animatiefilm Finity Calling en Jan Harm ter Brugge zet houtsnijwerk op de kaart – een kleine greep uit de aanwezige meesters.

Dit jaar is extra aandacht uitgegaan naar het samenstellen van een gevarieerd programma voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Bij alle programmaonderdelen is de minimumleeftijd vermeld en zo is het festival nog meer dan anders een actief uitje voor het hele gezin. Even geen digitale afleiding, maar zelf de handen uit de mouwen steken!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.