Online kaartverkoop Ambacht in Beeld Festival van start

Het programma van het Ambacht in Beeld Festival 2018 is zo goed als rond en de online kaartverkoop is van start. ​Vol trots delen we een aantal hoogtepunten uit het masterclass programma en stellen we de meesters achter de masterclasses voor.

Meesters achter de masterclasses

  • Martin Frost is de enige fore edge painting ter wereld en tijdens de masterclass deelt hij alle geheimen en technieken van dit bijzondere vak. De Brit is ‘Maker of the Year’.
  • Leer verschillende vlechttechnieken tijdens de masterclass van meester Esmé Hofman. Van coiling tot plaiting en stone wrapping, de mooiste vlechtkunstwerken komen uit haar handen.
  • Peter Thuring is houtbewerker en woont en werkt in Groot-Brittannië. Tijdens de masterclass leert hij deelnemers alles over boomsoorten, gereedschappen en technieken van het houtsnijden.
  • Jan Harm ter Brugge snijdt houten lepels en laat zien dat het een bijzonder vak is met zijn kennis over hout- en boomsoorten. Tijdens de masterclass maak je je eigen lepel.
  • Marissa Oosterlee reist de hele wereld over met haar airbrush werken en tijdens haar masterclass leer je de basisbeginselen van airbrush painting. Er kunnen slechts 4 personen aan een masterclass deelnemen, dus koop snel je ticket!
  • Jasper Kuipers werkte maar liefst 8 jaar aan de film Finity Calling. Tijdens de masterclass vertelt hij in detail over het ambachtelijke maakproces. Hij won al meerdere awards en brainstormt ook graag met jou over jouw eigen stop-motion film idee.

 

 

De masterclasses zijn de ideale manier om zelf verdiepend aan de slag te gaan met bijzondere ambachten en tips & tricks van de meesters te krijgen. Steeds meer ambachten raken in de vergetelheid of worden zelfs bedreigd met uitsterven, zoals fore edge painting.

In een paar uur tijd leer je niet alleen de theoretische aspecten, juist ook door zelf kennis in de praktijk te brengen, krijg je een nog betere kijk in het hoofd van een meester. Doe ervaring op en laat je inspireren door de bevlogenheid van de meesters!

 

 

Masterclass Diamant slijpen met Coster Diamonds

Ieder jaar verzorgt Coster Diamonds een masterclass Diamant slijpen. Dit is een één-op-één sessie waarbij je je eigen diamant slijpt. De diamant zit bij de prijs inbegrepen. Een unieke manier om bijvoorbeeld de steen voor een verlovingsring of een bijzondere hanger te ontwikkelen. Op deze manier laat Coster Diamonds liefhebbers op een persoonlijke manier kennis maken met het vak.

De online kaartverkoop voor het Ambacht in Beeld Festival 2018 is gestart. Het festival wordt gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 september van 11.00 – 18.00 uur en biedt een veelheid aan workshops, masterclasses, demonstraties en performances. Voor masterclasses en workshops kun je vanaf nu online tickets kopen via de website. Toegang tot het festival is gratis, in en rondom De Hallen in Amsterdam-West zijn talloze activiteiten. Kom zelf je handen uit de mouwen steken, laat je kinderen kennismaken met bijzondere ambachten en geniet van een dag lekker offline bezig zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.