7 fotogenieke Seebrücken in Mecklenburg-Vorpommern

Het zijn iconen met een rijke historie: de Seebrücken van Mecklenburg-Vorpommern, de pieren die fier uitsteken in de Oostzee. Van promenades voor keizerlijke badgasten in de 19e eeuw verworden tot belangrijk erfgoed, Instagram-favoriet en plek van festivals.

Maar liefste 19 zeepieren

De Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is de trotse bezitter van 19 Seebrücken. Pieren die stille getuigen zijn van een bloeiende badcultuur en een bewogen geschiedenis. Rond 1990 stond er nog maar één overeind. IJsgang, stormen, de Tweede Wereldoorlog en de deling van Duitsland lieten hun sporen na. Na de eenwording van Duitsland zijn de nostalgische Seebrücken in oude glorie hersteld en kregen de badplaatsen hun grandeur terug.

 

 

Seebrücke Ahlbeck: lokale cuisine op de langste pier van Duitsland

De 280 meter lange Seebrücke van Ahlbeck, gebouwd in 1882, herbergt ruim 100 jaar geschiedenis op het eiland Usedom waar Duitse keizers in de 19eeeuw vakantie vierden. In de winter van 1941/1942 verwoestte ijsgang de pier grotendeels, deze werd later herbouwd. Nu is het een monument met bar en restaurant en de lokale cuisine op het menu.

Seebrücken Kühlungsborn & Heiligendamm: proef de badcultuur van weleer

De pier bij de charmante badplaats Kühlungsborn was de eerste die na de Duitse eenwording werd herstel en is nu een bezienswaardigheid, geliefde visstek en eventlocatie. Op een kwartier treinen met de Molli-stoomtrein ligt de houten pier van Heiligendamm. Deze ‘Witte stad’ was ooit het vakantieoord van de adel en bourgeoisie wat terug te zien is in de grandeur van het prachtige Grand Hotel Heiligendamm.

Festivaltips! Kühlungsborn is het decor van de Oud & Nieuw-feesten van 28 december 2018 t/m 1 januari 2019 en de bijbehorende traditionele Nieuwjaarsduik in de Oostzee. In 2019 wacht een nieuwe editie van het muziekfestival Ostsee Open Air van 5 tot en met 9 juli.

Seebrücke Heringsdorf: wakker worden in vakantieappartementen bij de pier

De houten Kaiser-Wilhelm-Brücke met torentjes en colonnades werd tussen 1891 en 1893 gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog raakte de pier in verval en werd in 1957 volledig door brand verwoest. Door de wederopbouw in 1995 veranderde het in een dynamische plek met restaurants, winkels, een bioscoop en richting landzijde vakantieappartementen om pal aan de Oostzee te verblijven.

Seebrücken Sellin & Binz: top bezienswaardigheden op Rügen

De Seebrücke van Sellin uit 1906 is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Rügen. Destijds was de pier wel 500 meter lang, maar door natuurgeweld en slecht onderhoud, raakte de pier in verval. In het icoon van Sellin dat in 1998 haar oude glorie terugkreeg zitten nu drie restaurants om uit te kiezen: Palmengarten, Kaiserpavillon en Balticsaal. Vanuit de badplaats pak je de lift of wandel je via de 99 traptreden van de Himmelsleiter naar beneden naar de 394 meter lange Seebrücke. Even verderop ligt de Seebrücke van Binz, de tweede langste van het eiland, waar je ook de boot kunt pakken naar Rügens beroemde krijtrotsen.

 

 

Festivaltips! De Seebrücke in Sellin is een populaire eventlocatie. Van 28 tot en met 30 september 2018 staat de stranden bij de pier in het teken van de Beach Polo Cup Rügen. Op 12 oktober maken zandkunstenaars hun opwachting voor de ‘Sandmalerei auf der Seebrücke’ en in 2019 volgt wederom een nieuwe editie van het Seebrückenfest eind juli.

Seebrücke Zingst: kunstgalerie en unieke duikgondel

De pier van Zingst is sinds 1993 het symbool van de Oostzeebadplaats. Moderne blikvangers zijn de kunstwerken van drijfhout, sommige gemaakt met typische stenen uit de Oostzee. Highlight is de duikgondel (Tauchgondel) op de kop van de brug waarmee je het hele jaar door onder het zeeoppervlak kunt gaan.

Festivaltips! De Seebrücke en het omliggende strand zijn extra bijzonder tijdens het Umweltfotofestival horizonte Zingst van 25 mei tot en met 2 juni 2019 wanneer meer dan 100 fotografen hun werk in de openlucht tonen op de spectaculaire locatie. De lichtshow Lichtertanz der Elemente op 30 maart 2019 is een andere aanrader!

Kijk voor meer informatie over de Seebrücken en een vakantie in de historische badplaatsen van Mecklenburg-Vorpommern op: www.off-to-mv.com/nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.