Depot van NEMO opent deuren voor publiek op 6 en 7 oktober

Ontdek bijzondere apparaten, technologische innovaties en experimenten onder hoogspanning. Tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 is het depot van NEMO in Amsterdam-Noord gratis te bezoeken.

NEMO; Weekend van de Wetenschap, depot

Achter de deuren van het, normaal gesloten, depot van NEMO vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Haal herinneringen op of verbaas je over voorwerpen als een stropdaspers en boterverwarmer. Ervaar tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator wat er gebeurt als er hoogspanning wordt opgewekt. Het depot is 6 en 7 oktober van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je ook zelf aan de slag in het depot. Repareer een apparaat in het repaircafé, doe mee aan de NEMO collectiequiz of beleef een eureka-moment bij de workshop Laat je lampje branden. Het depot van NEMO is te vinden aan de Strekkerweg 41 in Amsterdam-Noord. Voor het bezoek tijdens Weekend van de Wetenschap is geen reservering of kaartje nodig.

Fototentoonstelling en verhalen

Naast de tentoongestelde collectiestukken in het depot, presenteert het Spaarnestad Fotoarchief een collectie oude fotobeelden die de apparaten uit de erfgoedcollectie in hun historische context plaatst. Ook vertelt journalist Bas Kok verhalen over de technische bedrijvigheid in Amsterdam-Noord.

 

 

Over de collectie van NEMO

Ons leven wordt al eeuwenlang beïnvloed door nieuwe uitvindingen en apparaten.
Denk aan de komst van elektriciteit of telefonie. De objecten uit de NEMO erfgoedcollectie vertellen het verhaal van de mens en energie in de breedste zin van het woord: van koolspitslamp tot lantaarnpaal, en van stootspanningsgenerator tot antieke dynamo. De collectie bestaat uit meer dan 17.000 uiteenlopende, techniek gerelateerde voorwerpen. De erfgoedcollectie laat goed zien welke technische ontwikkelingen er in de afgelopen 150 jaar hebben plaatsgevonden. Een tastbaar verleden in de vorm van een bijzondere collectie.

NEMO Techniek; Depot, Weekend van de Wetenschap; Van der Graaff generator

 

 

Weekend van de Wetenschap, ook in het museum NEMO

Naast de speciale openstelling van het depot in Amsterdam-Noord, staat ook het museum aan het Oosterdok in het teken van Weekend van de Wetenschap. Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van demonstraties. Ontdek hoe wonderlijk wetenschap is in de spectaculaire demonstratie Wonder of Wetenschap met ijskoude en gloeiendhete experimenten. Lanceer een bruisraket, onderzoek zeepbellen, kom naar de Science Show van de Scheikundejongens en doe proefjes in het laboratorium. NEMO Science Museum is geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Toegang is gratis op 6 en 7 oktober 2018.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.