Op zoek naar magische en mysterieuze reisbestemmingen?

We dromen er allemaal wel eens van om te ontsnappen aan de sleur van het dagelijks leven, al is het maar voor even. Maar wat als je jaar in, jaar uit naar dezelfde bestemming afreist? Booking.com ontdekte dat voor bijna de helft van ‘s werelds reizigers het opsporen van het beste ‘lokale geheim’ hun vakantie deed slagen (42%). Laat het door toeristen platgetreden pad links liggen en ontdek plekken in de natuur, restaurants, culturele attracties en excursies, uitgekozen door Booking.com en geliefd bij de locals.

Plekken in de natuur

Meer dan de helft (51%) van de reizigers geeft toe dat het ontdekken van een minder bekende natuurplek een van de beste lokale geheimen was van hun vakantie.

 • Iedereen kent het Grand Canyon National Park. Niet iedereen daarentegen kent de andere ‘Grand Canyon’, in Chiang Mai.
 • Dit goed bewaarde geheim ligt op minder dan een uur rijden van het centrum van Chiang Mai en is een typische onontdekte spot. Neem een frisse duik in het meer, ga zonnebaden, durf een sprong van een klif te maken en geniet van lekker eten van de barbecue.
 • Ontdek het kristalheldere water van het Eibsee-meer in Beieren, aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Het serene Eibsee-meer, ook wel het mooiste meer van Duitsland genoemd, is een sprankelend juweeltje midden in het alpenlandschap. Neem een duik in het diepblauwe water dat verscholen ligt in het bergachtige landschap.
 • Laat je voeten lekker weken in de warmwaterbronnen van Rotorua in Nieuw-Zeeland en ontdek de bruisende modderbaden, het traditionele Maori-dorp en de 30 meter hoge geiser Pohutu, die dagelijks meerdere keren uitbarst.
 • Japan is beroemd om zijn prachtige kersenbloesem. Maar heb je genoeg van al dat roze, maak dan een wandeling door Hitachi Seaside Park in Ibaraki in april, waar je een zee van blauwe bloemen kunt bewonderen. Op minder dan twee uur van Tokyo kun je hier 4,5 miljoen babyblauwe bloemen in bloei zien en ervaar je de verandering van rollende smaragdgroene heuvels naar een zee van betoverende lichtblauwe bloemen.

 

 

Restaurants die alleen de locals kennen

Meer dan een derde (35%) van de reizigers zegt dat een restaurant dat alleen de locals kennen het beste geheim was dat ze op vakantie hebben ontdekt .

 • Het chique restaurant Bohemian ligt verborgen achter een onopvallende slagerij in Manhattan. Hier geniet je van fusion-gerechten die ontstaan uit een mix van de Japanse, Amerikaanse en Franse cuisine. Zorg wel dat je ver van tevoren boekt. Het restaurant heeft maar 25 plekken en om te kunnen reserveren moet je iemand kennen die er al eerder is geweest en die je het geheime telefoonnummer kan geven.
 • Meer dan tien jaar geleden openden in Buenos Aires zogenaamde puertas cerradas; restaurants met gesloten deuren. Een van de eerste mysterieuze restaurants was Treintasillas. Om een tafel in dit romantische restaurant te reserveren moet je chef-kok Ezequiel Gallardo mailen, want het adres en telefoonnummer zijn niet online te vinden.
 • Romantisch dineren in een grot – meer besloten dan dit wordt het niet. Het betoverende restaurant Grotta Palazzese bevindt zich in een natuurlijke grot in Polignano a Mare in Italië. Geniet van heerlijk Italiaans eten en het warme zeebriesje terwijl de golven tegen de rotsen klotsen.
 • Bezoek het Labassin Waterfall Restaurant in San Pablo City in de Filippijnen en geniet van de authentieke lokale keuken aan traditionele tafels van bamboe. Op het eerste gezicht realiseren reizigers zich misschien niet meteen dat er onderaan de waterval een verborgen restaurant zit. Wat is er verfrissender dan huisgemaakt eten proeven terwijl je pootje baadt in het kristalheldere water?

 

 

Culturele attracties

Bijna een derde (32%) van de reizigers vindt dat het ontdekken van een culturele attractie buiten de traditionele attracties een van hun beste lokale geheimen is tijdens hun vakantie.

 • Dromend over een vakantie naar Miami denk je vaak aan het trendy South Beach, een hedonistische partyscene in de stad of glamoureuze rooftop bars. Maar een reis naar Miami is niet compleet zonder een bezoek aan Little Havana. Dompel je onder in de Cubaanse cultuur met een bezoek aan het authentieke Agustin Gainza Arts and Tavern. Bezoek de studio van een van de grootste artiesten van Miami terwijl je geniet van lekkere tapas en een wijntje.
 • Ruil het publiek bij het standbeeld van Christus de Verlosser om voor de Selarón-trappen. Neem een foto op deze wereldberoemde trappen en bewonder de levendige mozaïeken en kunstwerken van de beroemde artiest Jorge Selarón.
 • Stonehenge is een prehistorisch monument in het Verenigd Koninkrijk en heeft een welverdiende plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar de Standing Stones of Stenness in Schotland is wellicht de oudste henge van de Britse Eilanden.
 • De Rotssculpturen van Dazu in China dateren uit de 7e eeuw voor Christus en zijn een reeks religieuze sculpturen in Chongqing. Het is opmerkelijk dat de rotssculpturen gedurende 1200 jaar hun esthetische kwaliteit en connectie tot het dagelijks leven hebben weten te behouden.

Locaties buiten de toeristische routes

Drie van de tien (30%) reizigers vinden het lekker om buiten de gebaande paden te gaan en beschrijven dit als een van de beste lokale geheimen tijdens hun vakantie.

 • Ga voor een sterk contrast met de skyline van Hong Kong vol wolkenkrabbers naar Sham Shui Po, waar elke straat een eigen culinaire specialiteit heeft. Ontdek de drukte van de straatmarkten, vind een koopje en verdwaal tussen vriendelijke locals.
 • In het pittoreske Britse dorpje Clovelly, dat je alleen te voet kunt betreden, voel je je terug in de tijd geworpen.
 • Dit autovrije dorpje in Noord-Devon heeft straten met kinderkopjes, pastelkleurige cottages, een haventje en zelfs ezels.
 • In de bruisende stad Melbourne in Australië vind je levendige bars en restaurants langs de Yarra-River, en de trendy kunst-scene van Southbank. Doe eens wat anders en skip de selfie bij populaire attracties als de Eureka Tower en de Botanical Gardens, maar struin door de vele steegjes vol graffiti. Zo neem je de sfeer van de stad helemaal in je op.
 • Elk jaar vliegen miljoenen toeristen naar Spanje voor de mooie stranden, het warme klimaat, het heerlijke eten, de lekkere wijn, het bruisende nachtleven, het rustige platteland en de indrukwekkende architectuur. Ontsnap aan de drukte bij de beroemde plekken van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en maak een tripje naar de Kathedraal van Burgos, waar je je kunt vergapen aan de beroemde gotische stijl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.