4 op 10 Nederlanders hoopt op terugkeer Formule 1 naar Nederland

Afgelopen weekend vond de Formule 1 Grand Prix van België plaats op het circuit Spa-Francorchamps. Max Verstappen vertegenwoordigde de Nederlandse vlag en eindige als derde tijdens de race. AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, onderzocht* hoe Nederlanders denken over Formule 1 en de opleving van deze autosport door Max Verstappen. Hieruit blijkt dat 41 procent van de Nederlanders hoopt op een terugkeer van Formule 1 naar Nederland. Daarnaast zegt bijna de helft van de mannen (47%) dat deze autosport weer vaker onderwerp van gesprek is door de deelname van Verstappen.

Bijna helft mannen droomt van comeback naar circuit Zandvoort

De laatste officiële autorace in de Formule 1 op het circuit in Zandvoort werd in 1985 gereden. Daarom vindt 41 procent van de Nederlanders het tijd worden dat dit weer terugkeert naar Nederland. Mannen (47%) hopen nog net iets meer dan vrouwen (35%) dat er weer op het circuit van Zandvoort met Formule 1-auto’s geracet wordt. Hoewel Nederlanders duimen voor deze terugkeer, staat het bijwonen van een Grand Prix slechts bij 17 procent op het wensenlijstje. Ook vindt 80 procent een ticket voor een Formule 1-race van meer dan 200 euro te duur.

 

 

31% Nederlanders ziet Verstappen op podium eindigen dit seizoen

Door de deelname van Max Verstappen wordt er ook weer meer over deze hoogste klasse in de autosport gesproken, zegt 41 procent van de Nederlanders. Bij mannen (48%) is dit nog vaker onderwerp van gesprek dan bij vrouwen (35%). 1 op de 3 Nederlanders (31%) denkt dan ook dat Max Verstappen dit Formule 1-seizoen in de top drie eindigt van het klassement. Vrouwen zijn hierin iets optimistischer dan mannen; respectievelijk 36 versus 27 procent verwacht dit.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.