Max Verstappen grootste sporttrots

Komend weekend vindt de Formule 1 Grand Prix van België plaats op het circuit Spa-Francorchamps. Naar verwachting kleuren de tribunes ook dit jaar weer oranje. AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, onderzocht* hoe Nederlanders denken over Formule 1 en de opleving van deze autosport door Max Verstappen. Hieruit blijkt dat ruim een derde (38%) vaker naar een Grand Prix kijkt sinds Verstappen meerijdt. Daarnaast is 31 procent van mening dat Max Verstappen op dit moment Nederlands grootste sporttrots is.

Kwart mannen herinnert zich eerste overwinning Verstappen glashelder

Een vijfde van de Nederlanders (21%) is al jaren een trouwe fan en kijker van Formule 1 op de zondagmiddag. Sinds de terugkeer van een Nederlander in deze autosport kijkt 38 procent vaker naar een Grand Prix – dit geldt nog sterker voor mannen (44%) dan voor vrouwen (31%). Zo weet bijna een kwart (23%) van de mannen zelfs nog waar zij waren of wat zij deden toen Max Verstappen zijn eerste Formule 1-race won tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016.

 

 

1 op 10 Nederlanders blijft thuis voor Formule 1-race

Tegenwoordig blijft 10 procent van de Nederlanders thuis voor een Formule 1-race. Van de mannen blijft 13 procent altijd thuis om naar een Grand Prix te kijken, wat bij 7 procent weleens discussie oplevert. 40 procent van de mannen geeft aan dat zij de race ook regelmatig in hun eentje kijken, terwijl slechts 12 procent van de vrouwen dit alleen doet. Mannen kijken de race ook regelmatig met vrienden en familie (22%).

 

 

61% heeft bewondering voor prestaties Max Verstappen

Ondanks dat Verstappen regelmatig uitvalt of ongewoon rijgedrag vertoont, heeft 6 op de 10 Nederlanders bewondering voor de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1. Zo zegt 68 procent van de mannen respect te hebben voor zijn optredens tijdens een Grand Prix, tegenover een 55 procent van de vrouwen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.