Wereldprimeurs op Caravan Salon

Met twee wereldprimeurs zorgt Volkswagen Bedrijfswagens op de Caravan Salon in Düsseldorf (24 augustus-2 september) voor het ultieme vakantiegevoel. De eerste is de Grand California, die is gebaseerd op de nieuwe Crafter. De tweede wereldprimeur is de California 30 Years. Dit jubileummodel wordt in een oplage van 999 exemplaren gebouwd.

De ster van de Caravan Salon 2018 is zonder twijfel de nieuwe Grand California, een grote kampeerauto met de innovatieve rij-, assistentie- en infotainmentsystemen van de Crafter. Hij valt op door zijn zuivere styling, heldere kleurstelling en slimme details. De Grand California heeft achterin een ruim slaapgedeelte met vast bed. Als optie is een kinderbed in het dakgedeelte beschikbaar. Dit wordt geleverd in combinatie met een panoramisch kanteldak en een compleet uitgeruste badkamer. De Grand California, die in 2019 op de markt wordt verwacht, komt ook met 4MOTION vierwielaandrijving.

 

 

30 jaar California

Precies 30 jaar geleden werd de eerste California gepresenteerd. Hij werd gebouwd op basis van de toenmalige Transporter T3. Sinds die tijd zijn er in totaal meer dan 165.000 California’s geproduceerd. Volkswagen Bedrijfswagens viert het 30-jarige jubileum met de California 30 Years, die in een oplage van 999 exemplaren wordt geproduceerd. Het jubileummodel springt in het oog door de elegante ‘Bright Wood’-uitvoering en een (hef)dak dat is uitgevoerd in de contrastkleur Reflex Silver Metallic of Indium Grey Metallic. Ook de standaarduitrusting is extra uitgebreid en bovendien zijn de jubileummodellen herkenbaar aan de speciale badges met het Limited Edition-serienummer op de B-stijl.

 

 

De California 30 Years wordt ook in Nederland leverbaar. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.