Elbphilharmonie Hamburg opgenomen in TIME MAGAZINE’s “World’s Greatest Places 2018”

Gisteren heeft TIME Magazine zijn artikel gepubliceerd met de nieuwe redactionele ranking van “World’s Greatest Places 2018.” Ondanks dat de Elbphilharmonie, Hamburgs nieuwe concertgebouw en iconisch baken, nog maar anderhalf jaar open is, staat het nu al op de lijst van meest geweldige plaatsen ter wereld.

De Elbphilharmonie is het opvallende herkenningspunt van Hamburg, gelegen in het hart van de haven van Hamburg, the music city in Noord-Duitsland. Sinds de grote opening in januari 2017 is het nieuwe concertgebouw met zijn unieke architectonische ontwerp het middelpunt van de belangstelling en hebben al meer dan 7 miljoen mensen genoten van het panoramisch uitzicht van het Plaza, het uitkijkplatform van het gebouw. Zo’n 1,5 miljoen bezoekers hebben inmiddels concerten bijgewoond in een van de twee spectaculaire concerthallen, variërend van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek, tot popmuziek.

 

Lees ook dit artikel: Hamburg heeft het

 

Het succesverhaal van de Elbphilharmonie heeft aanzienlijke internationale aandacht verkregen. In dit kader is de Elbphilharmonie Hamburg door Amerikaanse TIME magazine gekozen uit 1.200 kandidaat-plaatsen en toegevoegd aan de categorie “to visit” van de lijst van “World’s Greatest Places 2018”. Met Elbphilharmonie in het rijtje naast o.a. de Tianjin Binhai bibliotheek in China, de Golden Bridge in Vietnam en het Louvre in Abu Dhabi, bouwt Hamburg aan zijn reputatie als een baken voor Noord-Duitsland, of zelfs voor heel Duitsland.

De lijst van kandidaat-plaatsen werd samengesteld door verslaggevers, redacteuren en branche-experts over de hele wereld. Alle inzendingen werden daarna geëvalueerd door het redactionele team van TIME Magazine aan de hand van een aantal criteria met extra focus op kwaliteit, uniciteit, en de aanwezigheid in de media het afgelopen jaar. De complete lijst is te vinden op de website.

 

 

Hamburg: city of music en “best place to travel”

Als het op muziek aankomt, speelt Hamburg een bijzonder belangrijke rol als Europese toeristische bestemming en de opening van de Elbphilharmonie Hamburg begin 2017 heeft zeker bijgedragen aan deze ontwikkeling. Hamburg heeft veel muziekgerelateerde reismogelijkheden, variërend van concerten van grote klassieke componisten van Brahms tot de Beatles tot de meest levendige live muziekscene in Europa, met hoogtepunten als het MS Dockville en het Reeperbahn Festival.

De verschijning van Hamburg in de lijst van beste plaatsen van TIME Magazine is niet de enige topklasse award voor Hamburg: afgelopen jaar werd Hamburg ook genoemd in de lijst “Places to Go in 2017” van de New York Times. In hetzelfde jaar rekende reismagazine Travel & Leisure Hamburg tot zijn “50 Best Places to Travel”, terwijl Lonely Planet Hamburg op de vierde plek zetten in hun “Best to Travel” categorie.

Voor meer informatie over Hamburg, het boeken van hotels, tickets en pakketten, ga naar de website.

Beleef de Elbphilharmonie live

Het nieuwe seizoen van de Elbphilharmonie Hamburg zal starten op 2 September 2018 – met meer dan 700 geplande evenementen voor een publiek van 900.000 mensen. Het top-class programma 2018/19 zal wederom een ongeëvenaarde muziekbeleving verzorgen met vernieuwde Hamburg orkesten en een verscheidenheid aan gereputeerde gast-ensembles van over de hele wereld. Hierbij behoren onder andere het Boston Symphony Orkest, het Filharmonisch Orkest van Wenen, Berlijn en München, Het Budapest Festival Orkest en ook het Filharmonisch Orkest Londen. Voor meer informatie over beschikbare tickets en boekingen, ga naar de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.