Hamburg heeft het

Het leven aan de Elbe geeft een uniek contrast aan Hamburg. Deze Duitse Hanzestad heeft prachtige stadsstranden, een van de mooiste concertzalen ter wereld en Speicherstadt: een fotogeniek pakhuizencomplex dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Maar ook: uitgebreide shopmogelijkheden, een bruisend nachtleven en een geroemde gastronomische scene. Hamburg is door Lonely Planet benoemd tot vierde beste stad om in 2018 te bezoeken, de stad die constant in beweging is, heeft het allemaal!

City on the waterfront

Een van de grootste containerhavens van Europa heeft een grote handelshistorie. Vroeger was Hamburg dé thee-, kruiden en koffiehaven van de wereld. HafenCity en het pakhuizencomplex Speicherstadt, dat sinds 2015 door UNESCO is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst, geven een prachtig beeld van deze historie. Daarnaast heeft Hamburg een van de grootste stadshavens. Elk jaar viert Hamburg de verjaardag van de ‘Gateway to the world’ met een levendig havenfestival. In 2019 wordt de 830e havenverjaardag gevierd (10-12 mei) met adembenemend vuurwerk, schepenparades en een uniek ’tug ballet’, waarbij een vloot van sleepboten een dans op het water vertoont; een niet te missen ervaring! Maar Hamburg heeft nog veel meer op en aan het water te bieden. Kies een heerlijke strandstoel uit bij een van de beachclubs aan de Elbe of kies voor de spectaculaire havencruise vanaf Landungsbruecken.

 

 

City of music

Het kloppend hart van ‘the city of music’ is het iconische nieuwe concertgebouw Elbphilharmonie. Alleen de architectuur ervan is al de moeite waard. Daarnaast heeft het gebouw een van de grootste concertzalen ter wereld met een indrukwekkend aanbod van opera’s, muziekconcerten, pianosessies en popconcerten. Hamburg heeft een lange geschiedenis op het gebied van klassieke muziek. Europa’s eerste publieke operahuis op Gänsemarkt opende al in 1678. Het Komponistenquartier eert de wereldberoemde componisten die in Hamburg geboren zijn of het grootste gedeelte van hun leven gewoond hebben, zoals Johannes Brahms en Carl Philipp Emanuel Bach.

Maar er is meer. Er zijn geweldige muziekfestivals die voor elke muziekvoorkeur iets te bieden hebben. Zo is ELBJAZZ een aanrader voor jazzliefhebbers en draait het om young, bold, loud and arty bij MS Dockville festival – een uniek kunst- en muziekfestival.

 

 

City of vibrant nightlife & shopping

Lonely Planet zet de stad in zijn top tien steden voor 2018. Shop til you drop: Hamburg kent eindeloos veel winkels. Met name in de Altstadt zijn veel grote merken vertegenwoordigd. Van luxe zaken zoals Gucci, tot originele boetieks en grote ketens als H&M en Mango. Ook in de Mönckeberg straße, Neuerwall of in een van de fantastische winkelcentra Europa Passage of Levantehaus kun je heerlijk winkelen. Voor een zaterdagavond uit is de Reeperbahn een goede optie. Deze straat is beroemd en berucht… Zin in een heerlijke cocktail of live muziek? Het vroegere Red Light District kent ontelbaar veel hippe bars, karaoke kroegen en swingende clubs.

Festival data 2018

ELBJAZZ 1 & 2 juni
Schleswig-Holstein Musik Festival 30 juni – 26 augustus
MS Dockville Festival 17 – 19 augustus
Reeperbahn festival 19 – 22 september

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.