Deluxe hotel Can Lluc ultiem relaxoord op Ibiza

Dat Ibiza een populaire vakantiebestemming is, wil niet zeggen dat er op het eiland geen locaties zijn waar de ultieme rust overheerst en waar de hordes party toeristen ver te zoeken zijn. Het Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas is zo’n pareltje dat verwijderd is van het massagebeuren dat zich concentreert langs de zuidkust en de hoofdstad Ibiza Town.

Het kleinschalige hotel met 20 kamers ligt in een vallei in het midden van het eiland op 2km van het dorpje San Rafael in een groene omgeving met olijf-, amandel-, vijgen-, pijn- en Johannesbroodbomen. Naast de kamers in het hoofdgebouw zijn er ook villa’s die zeer modern en smaakvol zijn ingericht. Naast een mooi zwembad is er een restaurant, een wellness en fitness ruimte, jacuzzi, gratis yogalessen en zijn er massages te boeken.Voor privacy zoekers is er tevens de grote villa Can Jaume Curt te huur, deze ligt op 1500 meter van het hotel, hier heb je je eigen zwembad en biedt plaats aan vijf personen.

Voor nadere info over het hotel www.canlluc.com.

 

 

Boetiekhotel

Het boetiekhotel is het levenswerk van het echtpaar Lucas Prats en Tina Soriano die het 200-jaar oude familie-estate samen met architect José Torres lieten verbouwen tot een luxueuze accommodatie waarbij veel originele materialen zijn hergebruikt. De naam Can Lluc betekent zoon van de familie Lluc dat de oude familienaam is. Het hotel opende zijn deuren in 2003. Naast kamers in het hoofdgebouw zijn er ook acht villa’s waarvan zes met een eigen terras die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden. Voor een spectaculaire zonsondergang hoef je niet naar de kust: er is een speciale zithoek voor tortelduifjes waar je onder het genot van een drankje bij helder weer romantisch de zon in de zee kunt zien zakken.

Ook liefhebbers van weelderige tuinen voelen zich hier thuis. Het complex ligt in een schitterende tuin met veel bloemen en palmbomen. De keuken van restaurant Olea richt haar vizier op ecologische maaltijden en maakt gebruik van veel streekproducten.

 

 

Trouwlocatie

Het zal geen verbazing wekken dat het idyllische Can Lluc veel pas-getrouwden tot zijn klantenkring mag rekenen en dat het ook een populaire huwelijkslocatie is. De huwelijksceremonie, een eventuele kerkdienst, catering en een spetterend feest, Can Lluc neemt alle zorgen uit handen.

Roadtrip

De centrale ligging van het hotel is ideaal om het eiland per auto te verkennen. De hoofdstad Ibiza stad ligt op 10km afstand en voor wie het drukke zuiden wil mijden, vindt in het noorden oases van rust en mooie stranden zoals Cala Xarraca en Cala de S’Aigua Blanca. Via de receptie kunnen veel activiteiten geboekt worden waaronder kajakken, paardrijden, fietsen, wandeltochten, of huur een boot, een Citroën 2CV of een Wrangler Jeep.

Nominaties

Can Lluc is verscheidene malen genomineerd als een zeer onderscheidend hotel; bijvoorbeeld in de Condé Nast Traveler’s 2015 lijst van beste niet-stedelijke hotels in Spanje en het staat op de 8ste plaats in de top tienlijst van de 250 meest charmantste hotels in Spanje opgesteld door hotelrecensent Fernando Gallardo.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.