Rijksmuseum presenteert cultureel seizoen 2018-2019

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Tachtigjarige Oorlog, die 450 jaar geleden begon. Maar wat is de betekenis van die oorlog, waarom is dit conflict voor Nederland nog steeds belangrijk? In de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland figureren spotprenten, tapijten, wapens, schilderijen van onder anderen Brueghel, Rubens en Ter Borch als ‘ooggetuigen’ in het verhaal van het ontstaan van Nederland.

De ingang van het Rijksmuseum

De ingang van het Rijksmuseum

Alle Rembrandts

15 februari – 10 juni 2019

Het Rijksmuseum eert Rembrandt in 2019 met Alle Rembrandts. Aanleiding is zijn 350ste sterfdag op 4 oktober 2019. Nooit eerder pakte het Rijksmuseum uit met een tentoonstelling van alle werken van Rembrandt uit de collectie: 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. Samen geven ze een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, als kunstenaar, als verhalenverteller en hoe vernieuwend hij daarin was.

 

 

Rembrandt – Velázquez

11 oktober 2019 – 19 januari 2020

Met Rembrandt- Velázquez presenteert het Rijksmuseum een tentoonstelling waarin topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje met elkaar in dialoog gaan. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking met het Museo del Prado in Madrid.

 

 

Fotografie in het Rijksmuseum

Document Nederland: Stacii Samidin fotografeert het Café

12 oktober 2018 – 20 januari 2019

Iedereen fotografeert. De opkomst van de amateurfotografie

15 februari – 10 juni 2019

Erwin Olaf

5 juli – 8 september 2019

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.