Columbus Travel zet als eerste reismagazine voet op de Turtle Islands

Journalisten van Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, reisden af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een exclusieve reportage en (drone)video van de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit in kaart gebracht. De complete reportage is te bewonderen in de nieuwe editie van Columbus Travel, die nu in de winkel ligt.

Columbus Travel-journalisten Tom Aussems en Tim Bilman maakten exclusieve foto’s en drone-opnamen van de archipel. Ze werden door een geheim genootschap ontvangen met een duivelsdans om kwade geesten weg te jagen, gingen met vissers eilandhoppen, ontdekten paradijselijke stranden en ondervonden aan den lijve wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. Hun beelden en video’s stelt Columbus Travel beschikbaar aan andere (reis)media om deze fantastische, onderbelichte bestemming onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

 

 

Columbus Travel-journalist Tom Aussems: ‘Wij werden op de Turtle Islands betast en aangestaard alsof we van een andere planeet kwamen en dat is niet zo gek; de archipel werd vóór ons pas door tweehonderd westerlingen bezocht. Ooit. Bij aankomst streek een jochie zelfs zijn vinger over mijn bezwete arm en rende weg. Even verderop snoof hij eraan en stak hem uit naar zijn vriendjes: ‘Ruik! Ruik!’’

 

 

Bekijk de complete reportage in de gloednieuwe editie van Columbus Travel, die nu in de winkel ligt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.