95 jaar terug in de tijd

Al 95 jaar is Plaswijckpark een begrip in Rotterdam. Jaarlijks zijn er honderdduizenden families die zich in dit grote groene park vermaken. Sinds de oprichting in 1923 nog altijd even relevant. Met de opening van een bijzondere tijdlijn van herinneringen, unieke foto’s en anekdotes wordt haar rijke historie in het park teruggebracht.

Ter gelegenheid van de viering van het 95 jarig jubileum opent Plaswijckpark een tijdlijn in het park. Het park heeft bezoekers opgeroepen om herinneringen aan het park te delen. Een flink aantal van deze ingezonden berichten is terug te lezen op de tijdlijn.

 

 

De rijke historie van het park brengt bij veel Rotterdammers warme gevoelens naar boven. Wie heeft er nu niet als kind rondgelopen door het recreatiepark aan de Bergse Achterplas? De tijdlijn is geplaatst in de Engelse Tuin, één van de kenmerkende tuinen van het park die er al vanaf 1923 liggen. Tussen het groen en de kletterende fonteinen is er alle rust om de historische ontwikkeling van het park te lezen en te bekijken.

 

 

1923

Het jaar 1923 is het jaar waar het voor Plaswijckpark allemaal begon, opgericht door de Rotterdamse horeca ondernemer Cornelis Loos. Hij wilde voor alle Rotterdamse bleekneuzen een plek creëren waar zij konden ontspannen. Tussen 1923 en 1937 ontwikkelt Loos het park verder. Wegens financiële problemen verkoopt hij het park aan de Stichting Plaswijckpark. Vandaag de dag is Plaswijckpark een zelfstandige stichting die jaarlijks circa 440.000 kinderen, ouders en grootouders een plek biedt waar men zowel binnen als buiten samen kan ravotten en ontdekken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.