Boogschietkampioenschap bij Kasteel Hoensbroek

Op zondag 19 augustus zijn alle pijlen gericht op Kasteel Hoensbroek. Het kasteel is dan het passend decor van de Lowlands Shootout 2018. Hier gaan 32 handboogschutters uit Nederland en België bepalen wie zich kampioen boogschieten 2018 mag noemen. De diverse wedstrijden vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur en zijn vrij te bekijken – na betalen van de reguliere entree – voor iedere bezoeker van Kasteel Hoensbroek. Kijk op de website voor meer informatie waaronder het wedstrijdschema.

Genoeg te doen

Bezoekers van het boogschietkampioenschap kunnen kennis maken met de Nederlandse top, waaronder olympiër Sjef van den Berg. Maar meteen ook het mooiste kasteel van Europa ontdekken en een spannende speurtocht doen. Daarnaast is het die zondag mogelijk om zelf ook een pijl te schieten. Kinderen kunnen Robin Hood hoedjes maken en lekker spelen op het binnenplein of in het kasteel. Voor de allerkleintjes heeft Kasteel Hoensbroek nog iets extra’s: een speciale boogschietkleurplaat. Hiermee maken de deelnemers kans op een geheel verzorgd kinderfeest of een van de 5 gezinskaarten. De kleurplaat is te vinden op de website van Kasteel Hoensbroek.

 

 

Finale NHB-competitie 2018

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Handboogbond NHB een competitie voor de beste handboogschutters. Dit jaar zijn zo na 5 wedstrijden de 32 beste schutters uit 4 categorieën naar voren gekomen. Zij strijden op 19 augustus in de finale voor de titel van landskampioen 2018. De organisatie van de finale is in handen van Willem Tell SC en de Nederlandse Handboog Bond.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.