Extra activiteiten in NEMO Science Museum

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseert het NEMO Science Museum extra activiteiten in de maanden augustus tot en met november 2018.

NEMO; Familiewerkplaats

Science Live – Hoe ziet jouw been er van binnen uit?

In Science Live ervaren bezoekers van NEMO in de praktijk hoe onderzoek werkt en zo leveren ze een bijdrage aan de wetenschap. Bedien een 3D echo-scanrobot en maak een beeld van hoe iemands been er van binnen uitziet. Je mag ook proefpersoon zijn, dan maken de onderzoekers een scan van jouw beenspier. Onderzoekers van het Radboudumc gebruiken de beelden van gezonde mensen om de zorg voor mensen met een spierziekte te verbeteren.
Wanneer: 20 t/m 26 augustus
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: vanaf 8 jaar

 

Lees ook dit artikel: Vier de zomer op het dak van NEMO

 

Familiewerkplaats

Machines zijn niet meer weg te denken uit de wereld om ons heen. Ze maken ons werk en leven makkelijker. Van 7 juli t/m 2 september kun je in de Familiewerkplaats van NEMO zélf aan de slag met machines. Ontwerp een grijparm, gebruik de kracht van katrollen en teken met een tandwielmachine. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie met vele soorten stoere, bewegende machines.
Wanneer: t/m 2 september
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden

 

 

NEMO Zomerdak: live muziek

Tot en met 2 september 2018 is het dak van NEMO dagelijks tot 21.00 uur open. De buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen iedere donderdagavond voor live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Tijdens NEMO Zomerdak hebben we zomerse wijnen, bieren en borrelhappen in het assortiment. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.
Wanneer: t/m 2 september, live muziek op donderdag 16, 23 en 30 augustus
Tijd: 17.30 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen

NEMO Zomerdak: filmweekend

Op 31 augustus, 1 en 2 september 2018 toont NEMO in samenwerking met Filmtheater Kriterion films op het dak. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding en voorafgaand spelen bands van het Conservatorium van Amsterdam zomerse muziek. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO.
Wanneer: 31 augustus, 1 & 2 september
Tijd: 19.30 – 23.00 uur (muziek vanaf 19.30 uur, aanvang film 20.45 uur)
Voor wie: volwassenen

Vrijdag 31 augustus: Wall-E
Zaterdag 1 september: RoboCop
Zondag 2 september: De Wilde Stad, met inleiding van de Amsterdamse stadsecoloog Geert Timmermans en een meet & greet met Bekende Kater Abatutu.
Bekijk het programma en bestel kaarten via de website.

Uitmarkt

Tijdens de Uitmarkt 2018 is het in en rond NEMO één groot feest met theater- en dansvoorstellingen, workshops van Amsterdamse musea, films, musicals en muziekoptredens voor kinderen. Op zaterdag 25 augustus kun je naar de theatervoorstellingen Eendje (Kim van Zeben) en Koffie & Kaas (naar het boek van Joke van Leeuwen) of luister je op het dak naar live muziek van Sigrid Bröcheler, I am with stupid en DJ Rick. Zondag 26 augustus kun je naar De Grote Reptielenshow en is er op het dak muziek van The Teenz, de Bezwaren Fanfare en DJ Z-Bass. Het museum is op zaterdag 25 en zondag 26 augustus gratis en extra lang geopend: tot 19.00 uur. Het dakplein is ook langer open: vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus tot 24.00 uur, zondag 26 augustus tot 23.00 uur.
Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 augustus
Tijd: 10.00 – 19.00 uur
Voor wie: alle leeftijden

Kinderlezing – Hoe kan ik een miljoen winnen?

Tijdens de Kinderlezing op zondag 16 september in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe kan ik een miljoen winnen? Miljoenen mensen hopen ooit een hoofdprijs te winnen: heel veel geld, een auto of een mooie vakantie. Wiskundige Michel Mandjes vertelt over de kansen om te winnen en hoe jij je tactiek kunt veranderen om de kans op die ene bijzondere hoofdprijs te vergroten. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.
Wanneer: zondag 16 september
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar

Weekend van de Wetenschap in NEMO Science Museum

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van spectaculaire demonstraties. NEMO staat dit weekend in het teken van chemie. Lanceer een bruistablet, onderzoek zeepbellen en doe scheikundige proefjes in het laboratorium.
Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden

Weekend van de Wetenschap in het depot van NEMO

Weet je nog… de draaischijftelefoon van je oma of de oude lampenradio van de buurman? Achter de deuren van het, normaal gesproken gesloten depot van NEMO, vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Kom 6 en 7 oktober 2018 herinneringen ophalen en verbaas je over voorwerpen als een stropdaspers en boterverwarmer. Tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator ervaar je hoe het is om (veilig) onder 5 miljoen volt te staan. Of neem zelf een kapot apparaat mee en repareer deze in het repaircafé, doe mee aan de NEMO depot Quiz of beleef een eureka-moment bij de workshop Laat je lampje branden. Gratis entree.
Locatie: depot van NEMO, Strekkerweg 141
Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden

Herfstvakantie in NEMO

In de herfstvakantie is er bij NEMO weer veel te doen. Van 13 oktober t/m 28 oktober 2018 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is in de herfstvakantie ook op maandag open. In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk ‘maken’ is. Maak een eigen tandwielconstructie of bouw een bruisraket en zorg voor een spectaculaire lancering. In het laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met eigen experimenten en proefjes. De Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien.
Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden

Museumnacht in NEMO

Tijdens Museumnacht op zaterdag 3 november staat alles in het teken van chemie! Schuif aan bij moleculair gastronomische kok Eke Mariën, die samen met een wetenschapper eten serveert. Krijg de laatste chemische tips voor de beste biefstuk. Of ga in teams de chemische strijd aan tijdens de Chemie Pubquiz. Sluit de avond mee af tijdens het feest en ontdek al dansend op de muziek van aromajockey Scentman de invloed van geuren.
Wanneer: zaterdag 3 november
Tijd: 19.00 – 02.00 uur
Voor wie: volwassenen

Kinderlezing – Hoe kun je zeldzame schatten bewaren?

Tijdens de Kinderlezing op zondag 18 november in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe kun je zeldzame schatten bewaren? Conserveringswetenschapper Maarten van Bommel over het bewaren van bijzondere en oude vondsten. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Informatie en aanmelden via de website.
Wanneer: zondag 18 november 2018
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.