Vier de zomer op het dak van NEMO

Tot 2 september 2018 is het dak van NEMO tot 21.00 uur open. Onze buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen iedere donderdagavond voor live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. NEMO Zomerdak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.

Tijdens NEMO Zomerdak is er elke donderdag live muziek van 17.30 tot 21.00 uur. Bands van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam betreden het podium op het dak, zoals Aafke Romeijn, Eelke Ankersmit, Ruben Annink, BEAUX, Blue Marble en Kita Menari. Toegang is gratis.

 

Lees ook dit artikel: Agenda NEMO Science Museum

 

SUBTITEL

Naast muziek op het dak organiseert NEMO deze zomer ook andere activiteiten. Zo kun je in het weekend van 31 augustus t/m 2 september genieten van films op het dak, in samenwerking met Kriterion. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding. Bij slecht weer wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO. Elke woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur is er Rooftop Yoga.

 

 

Het dak van NEMO

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. In de buitententoonstelling Energetica ontdek je samen de kracht van zon, wind, water en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen. Op het dak is een groot restaurant met panoramisch uitzicht over Amsterdam, waar je geniet van zomerse wijnen, bieren en borrelhappen. Het dak is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.